1 ayda 15 icra

Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 2013 yılı Mart Ayı içerisinde 32 imar durumu hakkında düzenleme yaptığını belirten İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sedat Yaldız

GÜNDEM 9.04.2013 01:53:00 0
1 ayda 15 icra
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sedat Yaldız, Mart Ayı Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı sunumda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 2013 Yılı Mart ayı Performans Raporu hakkında bilgi verdi. 
 
32 İMAR DURUMU DÜZENLENDİ 
 Aylık Değerlendirme Toplantısı’na Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlık etti. 2013 yılı Mart ayı içerisinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından toplam 32 İmar durumu düzenlendiğini belirten Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sedat Yaldız, bu süreçte 11 adet Yeni Yapı, 1 adet Düzeltme Ruhsatı ve 2 adet de İlave Kat Ruhsatı düzenlendiğini kaydetti. Mart Ayı içerisinde başvurusu yapılan 31 adet Ruhsat dosyasının incelemede olduğunu dile getiren Sedat Yaldız, 7 adet Ruhsat Yenilemesi yapıldığını ve 3 adet de Müteahhit ve Şantiye Şefi değişikliği Ruhsatı düzenlendiğini ifade etti.
 
35 HAK EDİŞ YERİNDE İNCELENDİ
İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Sedat Yaldız, Değerlendirme Toplantısı kapsamında yaptığı sunumunun devamında Mart Ayı içerisinde 35 adet hak edişin yerinde kontrol edilerek tamamlandığını söyledi. Bahse konu 35 adet hak ediş ödemesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazı yazıldığını kaydeden Yaldız, 20 adet Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyetinin de bu süre zarfında gerçekleştirildiğini ifade etti.  
 
40 NUMARATAJ İŞLEMİ YAPILDI 
 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak Mart Ayı içerisinde 15 adet Mahkeme ve Banka İcra yazısı yazdıklarını belirten Sedat Yaldız, “Mart Ayı içinde 10 adet Zemin Etüt Raporu kontrol edildi. 44 adet Yapı Kullanma İzin Belgesi düzenlendi. 40 adet Adres ve Numarataj işlemi yapıldı. 22 adet binanın İnşaat Sigortası ödemesi bittiğinden SGK yazıları yazıldı. İnşaatı biten 28 adet binanın harç tahsili yapılabilmesi için Vergi Dairesine yazı yazıldı” açıklamalarında bulundu.
 
9 İSTİFA SONUÇLANDIRILDI
Bir aylık süre içinde 4 adet Cins Tahsisinin tamamlandığını kaydeden Sedat yaldız, “5 adet İfraz – Tevhit ve Yola Terk işlemi yapıldı. Bunun yanında 3 adet de 18. madde uygulaması gerçekleştirildi” dedi. 2013 yılı Mart Ayı içinde 5 adet ifraz –tevhit ve uygulama dosyasının Tekirdağ Belediyesi’ne onaya gönderildiğini söyleyen Yaldız, 9 adet Şantiye Şefi İstifasının da sonuçlandırıldığını ve diğer birimlerden gelen yazılara da cevap verildiğini belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ