Hayrabolu Meclisi toplandı

Hayrabolu Belediyesi Nisan ayı olağan Meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hasan İrtem’in Başkanlığında yapılan toplantıda; ilk olarak Belediye Meclisinin 07.03.2013 tarihli Mart ayı toplantıs?

GÜNDEM 7.04.2013 23:05:00 0
Hayrabolu Meclisi toplandı
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Gündem harici İlyas Mahallesi imar planı 51K-IIIa , 51K-IIId ve 51K-IVd paftalarında tapunun 255 ada, 13-14-25-26-32 ve 50 numaralarında kayıtlı taşınmazlar Şehir İmar Planında bir kısmı konut, bir kısmı ticaret, bir kısmı 4 kat, bir kısmı da 3 kat olarak Planlandı. Parsellerin tamamının konut + ticaret alanına dönüştürülmesine ve yine 3 kat olan kısmının da 4 kata çıkartılmasına dair tadilat teklifi hakkında İmar Komisyon Raporunun meclis gündemine alınmasına, gündem maddeleri görüşüldükten sonra müzakere edilmesine dair başkanlık teklifinin meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi.
 
ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ
Belediye Başkanın 2012 yılına ait faaliyet raporunun gündemin en son maddesi olarak görüşmesine dair meclis üyesi Sedat Dereli’nin teklifi oy birliği ile kabul edilirken, 2012 yılı Belediye Başkanlığı Hesap İş ve işlemlerinin denetlenmesi sonucu, Denetim Komisyonunca hazırlanan Denetim Raporunun Belediye Meclisine okunması ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 22. maddesi hükümlerince Belediye meclisi bilgilendirildi. 5393 sayılı Kanunun 33/ b maddesi gereği Encümen üyelerinin belirlenmesi için Belediye Meclis üyelerinden Sedat Dereli, Hikmet Kutengiz ve Recep Aydın aday oldu. Meclis umumi heyetince yapılan gizli oylama neticesi tanzim olunan oy tasnif tutanağına göre, Sedat Dereli 9 oy, Hikmet Kutengiz 7 oy, Recep Aydın 3 oy ve Oğuz Çakmak 1 oy aldı. 2013 Nisan ayı itibarı ile bir yıl görev yapmak üzere encümen üyeliğine Sedat Dereli ile Hikmet Kutengiz seçildi.
 
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
5393 sayılı Belediye Kanunun 24. maddesi gereği Plan ve Bütçe komisyonu üyeliği için, Meclis başkanının sözlü teklifi üzerine beş üyenin belirlenmesi ile Meclis umumi heyetinde yapılan açık oylama neticesinde komisyona Nedim Kopal, Fehim Sakarya, Hüseyin Günal, Hikmet Kutengiz ve Recep Aydın seçildi. İmar Komisyonu üyeliği için, Meclis başkanının sözlü teklifi üzerine beş üyenin belirlenmesi ile Meclis umumi heyetinde yapılan açık oylama neticesinde; komisyona Hüseyin Günal, Hikmet Kutengiz, Hikmet Güven, Hüseyin Bülent ve Oğuz Çakmk seçildi. İlyas Mahallesi Uzunköprü Caddesi 261 ada, 1 parselde kayıtlı taşınmaz sahibi İbrahim Kervancı’nın talebinin ileride olası bir yanlışlıklara sebep olunmaması için konunun İmar komisyonunca tekrar incelenmek üzere havale edilmesinin aynen kabulü oybirliği ile kabul edildi.
 
MAYIS TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLECEK
Alpullu Caddesinde Karayolunun altında yer alan gömülü Osmanlı köprüsü yakın çevresinde bulunan Rekreasyon alanının kuzeyinde yer alan Plan değişikliği ile ilgili İmar komisyonunca yapılan incelenme neticesi, Rekreasyon alanının kuzeyinde yer alan kısmında “sosyal-Kültürel Tesis Alanı” olarak planlanması bu alandaki yapılaşma şartlarlarının Emsal=0,20 ve H=6,5 metre olarak belirlenmesi doğrultusundaki İmar komisyonun raporunun, konu ile ilgili Yüksek Koruma Kurulu çalışmalar yapacağından tadilat teklifinin, meclisin gelecek toplantısında değerlendirilmesi daha doğru olacağına dair meclis üyesi Sedat Dereli’nin teklifi meclis tarafından da kabul edildi.
 
OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
İlyas Mahallesi Şehir İmar Planı 51K- IIIa paftasında, tapunun 7-11-12-13-14 parseller bitişik nizam 4 kat Kentsel ve Bölgesel İş Merkezleri alanı + Bitişik nizam 3 kat konut alanı olarak planlanmıştır. Taşınmaz sahiplerinin plan değişikliği talepleri daha detaylı bir şekilde incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi. İlyas Mahallesi imar planı 51K-IIIa , 51K-IIId ve 51K-IVd paftalarında tapunun 255 ada, 13-14-25-26-32 ve 50 numaralarında kayıtlı taşınmazlar Şehir İmar Planında bir kısmı konut, bir kısmı ticaret, bir kısmı 4 kat, bir kısmı da 3 kat olarak Planlanmıştır. Parsellerin tamamının konut+ ticaret alanına dönüştürülmesine ve yine 3 kat olan kısmında 4 kata çıkartılmasına dair tadilat teklifi hakkında İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda, tek parselde iki farklı imar düzeni mimari ve statik tasarım açısından sorun teşkil edeceği, ayrıca söz konusu parsellerin kent merkezinde yer alması itibarı ile tek bir yapı nizamı olacak şekilde (B-4) yapılaşma ve zemin katta ticaret yapılabilmesi yönündeki, bahse konu plan tadilatının plan notları bölümüne komisyonca istenilen “255 ada 13-14-25-26-32-50 parsellerin ihtiyacı olan Otopark Alanı parsellerin kendi bünyesinde sağlanacaktır” plan notunun eklenmesi ve bu doğrultuda hazırlanan İmar Plan tadilatının 3194 sayılı İmar kanununun 8/b maddesi gereği meclisçe onaylanması oy çokluğu ile kabul edildi.
 
FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ
2012 yılına ait faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilirken, Mayıs ayı toplantısının 2 Mayıs saat 15.00’da yapılması karara bağlandı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN