Bozuk yol kalmayacak

Vize’de kanalizasyon çalışmaları hızla ilerliyor. Bugüne kadar 11 kilometrelik kısmın büz ve rögar döşeme çalışmalarının tamamlandığını belirten Vize Belediye Başkanı Selçuk Yı

GÜNDEM 7.04.2013 20:26:00 0
Bozuk yol kalmayacak
 ELEKTRİK ŞEBEKESİNİN YÜZDE 80’İ YER ALTINDA
 Son alt yapı çalışmalarında yolların yeniden kazılmaya başlaması ile vatandaşlar için çile yeniden başlarken, kanalizasyon ve arıtma tesisi çalışmaları ile ilgili konuşan Selçuk Yılmaz “Yollarımızın bozukluğu, tozu, toprağı artık bitiyor. 2004 yılı Mart ayında yapılan seçimlerde vatandaşlarımıza bir kentin kent olabilmesi için bütün alt yapı çalışmalarını tamamlaması gerektiğini anlattık. Bugün şükürler olsun ki, yazın ve kışın tertemiz ve 5. ve 6. Katlara dahi rahatlıkla çıkabilen bir içme suyu şebekesine ve neredeyse şehrin yüzde 80’i oranında elektriklerinin yer altında olduğu bir elektrik şebekesine sahibiz” dedi. 
 
 EN ÖNEMLİSİ KANALİZASYON VE ATIK SU PROJESİYDİ
Vize’nin çok önemli olduğuna inandığı kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisinin yapılması projelerinin de olduğunu söyleyen Yılmaz “Önümüzde iki şık vardı. Birincisi kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisinin yapımı, ikincisi ise belediyecilikte en kolay iş olan içme suyu ve elektrik şebekesinin yenilenmesinden dolayı bozulan yollarımızın asfalt, kilit taş ve betonlanmasının yapılmasıydı. Doğru olan kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisinin yapılmasıydı. Belediyecilikte en zor iş kanalizasyon yapım işidir. Bugün ilçemizin neredeyse yüzde 90’ında kanalizasyon var. Fakat bu şebeke bir projeye dayalı olarak yapılan bir şebeke değil. Kimin ne ihtiyacı varsa ona göre yapılan, yeri gelmiş 50 cm derinlikte, yeri gelmiş 1 metre derinlikte, çoğu yerde akar sağlamadığı için boruların tıkandığı bir şebekeydi. Bu şebekede yağmur suları da birleşerek ilçemizin en az 8 yerine dökülen son derece sağlıksız bir şebeke yapısına sahipti” dedi.
 
YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK 
 Düzova köprüsünün oradan 600’lük borularla başladıklarını söyleyen Yılmaz “Vize içinde 500, 400, 300 ve 200’lüğe kadar olan boru çaplarıyla geldik. Yaklaşık 11 kilometre boru hattı ve bacalar yerine kondu. Yağışların biraz azalmasıyla da parsel bacaları konularak abone bağlantıları yapılacak. Vatandaşlarımız yine sıkıntılar yaşayacak. Yeri gelecek suları kesilecek. Yeri gelecek yollarımız kazılacak. Ama bu sene sonuna kadar firma işi tamamlayacak. Firmanın normal süresi 2014 Mayıs ayı olmasına rağmen, işi 2013 yılsonuna kadar bitirmeyi hedeflemektedir” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ