Valiliklerde Kapasite Oluşturulması Projesi toplantısı yapıldı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 18 Şubat tarihinde 'Valiliklerde Kapasite Oluşturulması Projesi' amacıyla Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da aralarında olduğu 20 ilin Valisi ile bir araya gelmiş

GÜNDEM 5.04.2013 13:34:00 0
Valiliklerde Kapasite Oluşturulması Projesi toplantısı yapıldı
 KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ
 Söz konusu projeye dahil olan Tekirdağ’da gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra, Avrupa İşleri için Kapasite Oluşturma Projesi (VABPRO ) uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda da Valilik toplantı salonunda Vali Ali Yerlikaya’nın başkanlığında bu süreçte yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı yapıldı. Her kurumdan birer uzmanın katıldığı toplantıda, ilk olarak proje ile ilgili Vali Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Turan Çuhadar bir sunum gerçekleştirerek projenin amacı, faaliyetleri, AB Bakanlığının Tekirdağ’dan beklentileri ve uygulanabilecek alt faaliyetler konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
 
 
TRAKYA’DA SADECE TEKİRDAĞ’DA UYGULANACAK
 Toplantıda konuşan Vali Ali Yerlikaya projenin Tekirdağ ili ve özellikle Trakya için büyük önem arz ettiğini vurgulayarak şu an Trakya illeri içerisinde sadece Tekirdağ ilinde uygulanacak projenin, ilerleyen zamanda tüm Trakya’ya yayılmasının da proje bütünlüğü açısından önemli olduğunu söyledi.
 
 STRATEJİ BELGESİ HAZIRLANACAK 
Toplantıda, Vali Ali Yerlikaya’nın konuşmasından sonra proje kapsamında uygulanması düşünülen proje ve faaliyetler ile AB müktesebatı kapsamında nelerin yapılabileceği değerlendirildi. Ayrıca projenin genel amacı da dikkate alınarak “AB Müktesebatının Yerel Yansımaları: Trakya'nın Kazanımları ve Bölgesel Strateji Belgesinin Oluşturulması” başlığında yer alan; evsel, endüstriyel ve hayvansal katı atıkların ayrıştırılması, geri dönüşümü ve depolanması, toprak ve bitkilerde ilaç kalıntılarının minimize edilerek AB standartlarında organik üretime geçiş sürecinin bölgede yaygınlaştırılması, AB müktesebatları bağlamında bölgesel strateji belgesinin hazırlanması kararlaştırıldı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU 
Toplantıya; Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Valilik Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Daimi Temas Noktası Yetkilisi ve Vali Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Turan Çuhadar, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yel, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Gökay Üstün ile Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay katıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ