Pehlivanköy koordinasyon grubu toplandı

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT kanalıyla Türkiye'de uygulanmaya başlanan Sosyal Uyum Eylem Politikası aracı Ortak Hareket Projesi'nde ortak olarak yer alan Pehlivanköy koordinasyon grubu önceki gün Pehliva

GÜNDEM 4.04.2013 04:58:00 0
Pehlivanköy koordinasyon grubu toplandı
Belediye personellerinin, resmi kurum temsilcilerinin ve meslek odası yetkililerinin bir araya geldiği çalışmada TRAKYAKENT tarafından Sosyal Uyum ve gerekçeleri, Ortak Hareket Projesi amaçları hakkında bilgiler verildi. Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Yeni Sosyal Uyum Stratejisini Birlik Başkanı olarak desteklediğini, Tüm Trakya’da ve Türkiye’de yaygınlaştırılması için teşvik edici çalışmalara katkı vereceğini ifade ederek “Avrupa Konseyi’nin Bakanlar Komitesi tarafından 7 Temmuz 2010 tarihinde kabul edilen yeni strateji, günümüzde “gelişme” kavramının yeni boyutlar kazandığını ifade etmektedir. Geçmişte temel olarak refah, adalet ve özgürlük hedefleri ile özdeşleşmiş olan bu kavram artık toplumu geriye yönelik eğilimlerden koruma, kısıtlı maddi ve çevresel kaynaklar içinde sosyal adaletin sürdürülebilirliğini güvence altına alma, tersine döndürülemeyecek durumların ortaya çıkmasını önleme ve nesiller arası adaleti sağlama gibi çağrışımları da bulunduruyor” dedi.
Stratejide çerçevesi çizilen sosyal uyumu teşvik ve temin edecek koşulları yaratma sorumluluğunun üye ülkelere verildiğini belirten Dalgıç “Bu konudaki siyasi taahhüdü uygulamaya koymak ise Türkiye’nin de yükümlülüğündedir. Bu nedenlerden dolayı yaygınlaştırma çalışmalarını hem teşvik edeceğiz hem de bu konuda eğitilen personellerimle gerçekleştirilmelerine olanak vereceğiz” dedi.
TRAKYAKENT Birlik Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş da “Sosyal uyum; bir toplumun eşitsizlikleri en aza indirerek ve ötekileştirmekten kaçınarak tüm bireylerin refahını sağlama, farklılıklar ve bölünmüşlüklerle baş etme ve herkesin refaha ulaşma yollarını sağlama kapasitesidir. Sosyal uyum siyasi bir kavramdır ve Avrupa Konseyi’nin üç temel ilkesi olan insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün hayata geçmesi için vazgeçilmezdir” dedi.
 
 Haber / Gülay YİĞİT SEZEN