Kredi Garanti Fonu anlatıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Kredi Garanti Fonu (KGF) Çorlu Şubesi işbirliği ile düzenlenen 'Kredi Garanti Fonu Bilgilendirme Toplantısı' önceki gün Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçek

GÜNDEM 4.04.2013 04:49:00 0
Kredi Garanti Fonu anlatıldı
KOBİ’LERİ DESTEKLEMEK GEREKİYOR
Toplantıda; Kredi Garanti Fonu (KGF) Çorlu Şube Müdürü Sertaç GÜNEY "Kredi Garanti Fonu'nun Tanımı, Kredi Garanti Fonu'nun Müşterilerine Verdiği Hizmetler, Kredi Garanti Fonu Çalışma Aşamaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Kredi Garanti Fonunun kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgiler veren Kredi Garanti Fonu (KGF) Çorlu Şube Müdürü Sertaç GÜNEY; "Kredi Garanti Fonu Türkiye'de 1993 yılında kuruldu. Ortakları arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, KOSGEB ile özel ve kamu bankaları bulunuyor. 2007 yılında büyüyen piyasada daha fazla rol alan Kredi Garanti Fonunun büyümesinde devletin büyük katkısı var. Bildiğiniz gibi cari bir açık var. Cari açığı kapatmanın yolu da üretimi artırmak, üretimi artırmak için de KOBİ'leri desteklemek gerekiyor" dedi.
 
GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Ayrıca; KGF kefaletinden kimlerin yararlanacağı, nasıl başvurulacağı, müracaatın nasıl yapılacağı, limitin ne kadar olduğu, hangi tür kredilere kefalet verileceği ve KGF'nin riskin ne kadarını üstleneceği konusunda da banka yetkililerine bilgiler verilirken, merak edilen diğer konular hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Haber / Gökhan TEKER