Faaliyet raporu meclisten geçti

Veliköy Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı dün yapıldı. 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun okunduğu ve oybirliği ile kabul edildiği toplantıda Veliköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis ToplantÄ

GÜNDEM 2.04.2013 19:54:00 0
Faaliyet raporu meclisten geçti
 Veliköy Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 10.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Hanifi Belindir Başkanlığında yapıldı. 

VELİKÖY BELEDİYE MECLİS TOPLANDI
Tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda saygı duruşunun ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak 2012 yılı faaliyet raporu görüşülürken, görüşme sırasında meclise birinci başkan vekili Ramazan Çetinkaya başkanlık etti.  Veliköy Belediyesi Mali İşler Müdürü Hasan Araç tarafından okunan 2012 Yılı Faaliyet Raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Çetinkaya, kararın hayırlı olmasını temenni etti.
 
MUHATAPLARI BAKANLIK VE OSB’DİR
Meclis toplantısında diğer gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında meclise Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir başkanlık etti. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde, Mart ayı toplantısında görüşülerek Çerkezköy Belediyesi’ne sunulan imar planlarına 1 aylık askı sürecinde yapılan itirazlar görüşüldü. İtirazlar kapsamında imar planlarında değişiklikler yapılması ve planlara işlenmesi oybirliği ile kabul edildi. HABAŞ Petrol’ün OSB dışına çıkma talebi meclis tarafından oybirliği ile reddedilirken, Başkan Belindir,” HABAŞ Petrol’ün bu konudaki muhatabı Veliköy Belediyesi değil, Sanayi Bakanlığı ve OSB’dir” dedi.   

ÜCRET TARİFELERİ KOMİSYONA GÖNDERİLDİ
Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın bir sonraki gündem maddesinde de Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri ücret tarifeleri görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgilendirme yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir “Daha önceki aylarda alınan karar doğrultusunda katı atık ve atık su harçları su faturalarına eklenerek vatandaştan tahsil edildi. Kanunda yapılan düzenleme ile bu ücretlerin 2014’e kadar alınmaması mümkün. Çerkezköy Belediyesi geçen ay bu yönde karar aldı. Biz de bu yönde karar alarak vatandaşlardan bu ücreti 2014’e kadar almama taraftarıyız” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

70 DÖNÜMLÜK ARSA SATILACAK
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Belediyeye ait arsa satışları konusu görüşüldü. Başkan Hanifi Belindir, bir önceki meclis toplantısında Yüksekokul Binası’nın yapımı kapsamında bütçeye 7 milyon ek yapılmasına karar verildiğini anımsatarak “Bu 7 milyonluk ek bütçe için karşılık ayırmamız gerekiyor. Bunun için Belediyemize ait bazı gayrimenkullerin satılabileceğini düşündük. Bu kararımızı Tekirdağ Valimizle de görüştük. Kendisi Yüksekokul Binası yapımında kullanılmak üzere bu tür satışların yapılabileceğini ifade etti” diye konuştu. Belindir’in bilgilendirmesinin ardından yaklaşık 70 dönüm miktarındaki belediyeye ait arsanın satılması oybirliği ile karara bağlandı.
 
KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de Encümen, Bütçe Komisyonu, İmar Tadilat Komisyonu ve Uzlaşma Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylamada Şahin Büyükkaban ve Kani Var 10 meclis üyesinden 9’unun oyunu alarak Encümen Üyeliklerine seçildi. Bütçe Komisyonu ve İmar Tadilat Komisyonu üyelikleri için 5’er aday çıkması nedeni ile açık oylama yapıldı. Yapılan oylamalar sonucu Bütçe Komisyonu’na Şahin Büyükkaban, Hatem Özdemir, Ramazan Çetinkaya, Gökhan Gök ve Kani Var; İmar Tadilat Komisyonu’na ise Adem Yıldırım, İrfan Kurt, Ramazan Çetinkaya, Şahin Büyükkaban ve Ahmet Çetin meclis üyesi Sedet Göral’ın red oyuna karşılık oyçokluğu ile seçildi. Uzlaşma Komisyonu üyeliğine ise yapılan açık oylama sonucu Gökhan Gök oybirliği ile seçildi.  
 
İHALE 22 NİSAN’DA YAPILACAK
Meclis toplantısının sonunda konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir Yüksekokul ve Meydan projeleri hakkında bilgi vererek “22 Nisan günü saat 14.00’da Yüksekokul Binası ihalemizi yapacağız. Meydan Projesi için de yeniden ihaleye çıkacağız. Bu ihalemizin tarihi ise önümüzdeki hafta belli olacak” diye konuştu.

İLK KAZMA VURULACAK
Sanayi yolu için asfaltlama çalışmalarına başlanacağını kaydeden Belindir, “İnşallah bu hafta ilk kazmayı vuracağız. Vatan Caddesi’ndeki duble yolu da asfalt yapacağız. İhale hazırlıkları tamamlandı. En kısa zamanda ihaleyi gerçekleştirip çalışmalara başlayacağız” dedi. Geçen ay taş alımı ihalesi yaptıklarını kaydeden Belindir, “GAZDAŞ ile görüştüm. Bu hafta ekiplerini Atatürk Caddesi’ne sokacaklar. Buradaki işlerini bitirdikten sonra biz bu yolarlı komple sökerek yeni taşlarımızla döşeyeceğiz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ