Vergi rekortmenleri ödüllendirildi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın 128. kuruluş yıldönümü kutlaması çerçevesinde, yüksek düzeyde vergi ödeyerek, istihdam yaratarak Edirne’nin ülkemiz ekonomisine değer katan üyeler, Sağlık Bak

GÜNDEM 2.04.2013 19:53:00 0
Vergi rekortmenleri ödüllendirildi
 KÖKLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİP
Törenin açılış konuşmasını yapan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Güler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 128 yıldır ülke ve Edirne ticaret ve sanayi hayatının gelişmesine hizmet etmekte olduğunu söyleyerek, köklü bir geçmişe sahip bir Ticaret ve Sanayi Odasında görev yapmaktan onur duyduğunu belirtti. Güler vergi rekortmeni üyelere seslenerek “Bugün, hepiniz ayrı ayrı bir başarı hikayesine sahipsiniz. Bir tarafta yatırıma ve üretime devam ederken, aynı zamanda vergi ödemenin onur ve gururunu yaşayan siz değerli vergi rekortmeni üyelerimizi yürekten kutluyorum. Bugün fazlasıyla hak etmiş olduğunuz bu ödülleri verirken; vergi ödemeyi, vergide rekortmen olmayı prensip edinen kişi ve kuruluşlara Edirne Ticaret ve Sanayi Odası adına teşekkür ediyorum” dedi.
 
DEVLET İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİR
Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan da verginin devlet için önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayarak her kurumun vergilerini düzenli ödemesinin önemli olduğunu vurguladı. Edirne'nin en çok vergi tahsilatı yapılan iller arasında olduğunu söyleyen Aslan, vergi tahsilatında getirilen yeniliklerle vergi tahsilatında büyük mesafeler alındığını belirtti.
Edirne Milletvekili Recep Gürkan yaptığı konuşmada, emeklerini bu ülke kalkınması için harcayan vergi mükelleflerini kutladı. Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ise yaptığı konuşmada, en önemli vatandaşlık görevinin vergi vermek olduğunu söyleyerek “Ülkemizde vatandaşlara devlete olan en önemli sorumluluğumuz ne diye sorulduğunda alına ilk cevap askerlik yapmak ikincisi ise vergi vermek oluyor” dedi.
 
İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu konuşmasında, toplanan vergilerin yerine kullanılmasının da çok önem taşıdığını kaydederek dünyada yaşanan ekonomik krizlere dikkat çekti. Verginin devlet için önemli olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu “Ülke ekonomisi için istikrar önemli. Yerel yönetimler ülke dinamikleri adına çok önemli. Yunanistan'ın ekonomik krizde olmasının iki sebebi var. Birincisi sağlıklı vergi toplayamaması, ikincisi ise topladığı vergileri sağlıklı yönetememesi. Ben ülkemizde düzenli olarak vergilerini ödeyen vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından vergi rekortmenlerine plaketleri takdim edildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ