Miniklerden itfaiyeye ziyaret

Kapaklı Gazi Anaokulu sınıfı öğrencileri, Okul Müdürü Murat Öz, Müdür Yardımcısı Cahit Nuri Koç ve Sınıf Öğretmenleri ile birlikte dün Kapaklı İtfaiye teşkilatını ziyaret eder

GÜNDEM 1.04.2013 20:53:00 0
Miniklerden itfaiyeye ziyaret
 İTFAİYEYİ TANIDILAR
Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, İtfaiye Müdür Vekili Soydan Bakaç ve itfaiye personeli tarafından karşılanan minik öğrencilere, İtfaiye Müdür Vekili Soydan Bakaç tarafından İtfaiye teşkilatının çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi. İtfaiye binasını gezen öğrencilere, yangın anında itfaiyecilerin hangi ekipmanlarla ve hangi araç gereçlerle yangına müdahale ettiği konusunda uygulamalı şekilde bilgilendirme yapıldı. Soydan Bakaç’ın öğrencilere ‘yangın ihbar numarasının kaç olduğu sorusuna minik öğrenciler hep bir ağızdan "Bir, bir, sıfır” cevabını verdiler.
 
TATBİKAT DA YAPILDI
Minik öğrenciler, İtfaiyecilerin giydiği yanmaz elbiseleri ve itfaiye araçlarını yerinde görüp incelediler. Yangın ihbarlarının geldiği santraldeki görevliler, yapılan ihbarların önemi konusunda bilgi verdiler. Daha sonra uygulamalı olarak öğrencilere yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Yangın esnasında yangın tüplerinin nasıl ve ne şekilde kullanılacağı gösterildi. İtfaiye personeli kendilerini ziyarete gelen minik öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilere çikolata ikram ettiler.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN