AK Parti büyükşehiri anlattı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nde (TAGİD) Büyükşehir ile ilgili bilgilendirme toplantısında konuştu.

GÜNDEM 1.04.2013 20:49:00 0
AK Parti büyükşehiri anlattı
 Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından TAGİD üyelerine Büyükşehir Belediyesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. TAGİD Eş Başkanı Ali CANBULAT, yapılan bilgilendirme toplantısından memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür etti.
 
“BİZİM BELEDİYELERİMİZDE HİÇ ARITMA TESİSİ YOK”
TAGİD üyelerinin katıldığı bilgilendirme toplantısına Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Başkan Yardımcısı Şener Çelikayar, Tanıtım Medya Başkanı İl Başkan Yardımcısı Özkan Taşkıner, Çorlu İlçe Başkan Yardımcısı Kurtuluş Ay katıldı. Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıyla ilgili bilgiler veren Başkan Kambur; “Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ’a pek çok şey kazandıracak. Büyükşehir Belediyesi’nde itfaiye teşkilatı olacak. En az 3 dakika içerisinde çıkış yapmak zorundalar. İtfaiye teşkilatı açısından güzel çalışmalar yapılacak. Bugüne kadar alınan hizmetten daha kalitelisi alınacak. Kocaeli’nin tüm köy yolları sıcak asfalt. Kocaeli’nde yüzde 98 artıma tesisi var Bizim belediyelerimizde hiç artıma tesisi yok” dedi.
 
“KIRSALDA YAŞAYANLAR, ŞEHİRDE YAŞAYANLARDAN FAZLA ÖDEMEYECEK”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin artıma olayını çözdüğüne değinen Başkan Kambur; “Su tarifeleriyle ilgili köylerde su fiyatlarının artacağı söyleniyor. Şehirde yaşayandan yüksek ödemeyecekler. Böyle bir durum yok. Su fiyatlarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi karar alacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üyeleri de o yörenin insanları olacak. Kırsalda yaşayanlar, şehirde yaşayanlardan fazla ödemeyecek. Şehirden az ödeyecekler. 5 yıl süreyle ve vergide olmayacak. Ortak kullanım alanları devam edecek” diye konuştu.
 
“BU SEÇİM ÇOK ÖNEMLİ”
Başkan Ahmet Kambur; “Büyükşehir Belediyeleri hayvan ve tarımcılığı desteleyecekler, bununla ilgili kanun maddesi var. Bunları yapabilmek için güçlü bir iradeye sahip olmak lazım. Avrupa’da ciddi manada kriz var. Türkiye ekonomisi çok güçlü. Tek partili dönemler Türkiye’de istikrarlı yıllardır. 2014 Mart ayında seçimler var. Bu seçim çok önemli, Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu yüzden 2014 yerel seçimleri bir prova olacak. Başkanlık sistemini tartışmaya açtık. Türkiye artık kabuğuna sığmıyor. Türkiye’de bu istikrar bozulmasın. Bizim başkanlık sistemini savunmamızın sebebi budur. Türkiye’yi daha güçlü hale getirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN