Tekirdağ heyeti Harran’a hayran kaldı

Tekirdağ Valiliği’nin Güneydoğu gezisi kapsamında Şanlıurfa’yı ziyaret eden heyet, gezinin ilk gününde kent müzesini ziyaret etti. Burada rehber eşliğinde müzedeki tarihi eserler hakkında bilgi alan Tek

GÜNDEM 31.03.2013 19:08:00 0
Tekirdağ heyeti Harran’a hayran kaldı
 ANADOLU’NUN İLK CAMİSİ
Burada Anadolu’nun ilk camisi Cami-i Kebir hakkında bilgi alan heyet, daha sonra ilçedeki bir kümbet evine bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Mustafa Yel, yöresel kıyafet giyerek bol bol fotoğraf çektirdi. Harran Kaymakamı Selami Yazıcı İlçe hakkında geniş bilgiler verdi. Heyet daha sonra Hayat El Harrani Hazretlerinin türbesinin bulunduğu camide Cuma namazı kıldı.
 
TÜRKÜLER EŞLİĞİNDE HALAY ÇEKTİLER
Heyet cuma namazının ardından otobüsle 2000 yılında yüzde 80’i sular altında kalan Halfeti ilçesine geçti. Burada ilk olarak Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik tarafından heyete öğle yemeği verildi. Yemeğin ardından grup tekne ile baraj gölünü gezdi. Grup rehber eşliğinde Rum Kale ve Zaguma’yu ziyaret etti.  Tekne gezisi esnasında Genel Sekreter Yel ve meclis üyeleri Urfa türküleri eşliğinde halay çekti. Gördükleri manzara ve tarihi kalıntılar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen heyet bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Gezi tekne turunun ardından son buldu. Karaya çıkan grup halk eğitim merkezinden alış veriş yaptı.
 
 ‘KARAGÜL EFSANESİ DİZİ OLMUŞ’
Yörede endemik olarak yetişen bir çiçek olan Karagül, canladırılmayı bekliyor. Sadece Halfeti yöresinde yetişen ve sökülüp başka yere dikildiğinde kırmızı güle dönüşen karagül şimdilerde ismini verdiği Fox TV’de yayınlanan dizi ile yine gündeme geldi. Başrolünde Özcan Deniz’in oynadığı dizide karagül misali büyüdüğü yerden başka yere İstanbul’a yerleşen ve orada özelliğini yitiren bir ağa çocuğunun hikayesi ekrana geliyor. İstanbul’da ve Halfeti’de yaşayan 2 eşi olan ağa çocuğu Halfeti’ye ağabeyinden hakkını almak ve ilk eşinin öldü diye bildiği çocuğu Baran’ı İstanbul’a götürmek için dönüyor. Oğlu olan Baran’ı vermek istemeyen Ağa tartışma sonucu Fırat nehrinde boğuyor. İlk bölümü ekrana gelen dizi grup tarafından akşam saatlerinde kaldıkları otelde izlendi.
 
MARDİN’E HAREKET ETTİLER
Daha sonra otobüsle Şanlıurfa’ya dönen grup geceyi El Ruha otelinde geçirdikten sonra sabah saatlerinde gezinin ikinci ayağı olan Mardin’e hareket etti.
 
Haber / Şaban KARDEŞ