Kabul edilemez

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Oktay Vural Tekirdağ’a geldi. Çorlu ziyaretinin ardında Tekirdağ’a geçen Vural, merkezde Ortacamiinde Cuma namazını kıldıktan sonra, yolda vatandaşlarla sohbet etti

GÜNDEM 31.03.2013 19:07:00 0
Kabul edilemez
 TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SİYASALLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR
Daha sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya katılan Vural, TSO ziyaret ardından basın toplantısı düzenledi. Vural, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Cengiz Günay'ı ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 4. yargı paketiyle terör örgütünün siyasallaşmasının amaçlandığını savundu. Bugüne kadarki yargı paketlerinin bölücülük propagandasını genişletmeye yönelik olduğunu ileri süren Vural, "Bu yargı paketiyle pkk propagandası yapmak serbest olacak. Pkk'yı siyasi propaganda yapabilecek kabiliyet ve zemine ulaştırması amaçlanıyor. Terör örgütünün propagandasını yapmak serbest hale getiriliyor” dedi.
 
KABUL EDİLECEK BİR OLAY DEĞİL
Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki Türk bayrağı yakma girişimini de kınayan Vural “Bu olay açıkçası kabul edilebilecek bir olay değil. Maalesef bayrağımıza yönelik hasmane yaklaşımları Türkiye içinde de müşahede ediyoruz. Ay yıldızlı al bayrağımıza ilişkin yurt dışındaki bu yakma girişimi, o yakan kesimlerin Türkiye'ye olan düşmanlıklarını ortaya koymaktadır” ifadesini kullandı.
 
KÖY VE BELDELERİN KAPATILMASINI KABUL ETMİYORUZ
Büyükşehir yasası ile ilgili de konuşan Vural, bu yasaya karşı olmadıklarını fakat yasadaki köy ve beldelerin kapatılması durumunu kabul etmediklerini belirterek “Büyükşehir yasası ile birlikte bütçe gelirleri de artacak” dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş iradesi ve temellerinin ortadan kaldırılmak istendiğini iddia eden Vural, "Bugün, doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bir darbe planlanmakta. Bu darbe, doğrudan doğruya bölücü bir terör örgütünün taleplerini karşılamak suretiyle Cumhuriyetimizi milli devlet ilkesinden uzaklaştırmaya, devletimizi de üniter devlet yapısından uzaklaştırmaya yöneliktir. Gelinen bu noktada hükümetin 'açılım' adı altında başlattığı bu süreç, millet için çözülme getirecektir. Oslo'da başlayıp bugünlere gelen bu sürecin amacı terör örgütünü siyasallaştırmaktır" şeklinde konuştu. MHP'nin, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda Türkiye'nin ihtiyacı olan bir anayasa önerdiğini belirten Vural, “Biz çalışmalarımızı meşru bir zeminde sürdürüyoruz. Ama AKP, gayrimeşru bir zeminde İmralı'da, Kandil'de anayasa görüşmeleri yapmaktadır. Bu er meydanında samimiyetle Türkiye için bir anayasa yapma konusunda irademizi ortaya koyuyoruz. Anayasada vazgeçemeyeceğimiz temel unsurlar, bu milletin adıdır, milli kimliğidir, dilidir, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüdür, üniter devlet yapısıdır” dedi. TSO ziyaretinde MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de yer aldı.
 
ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ
Basın toplantısı ardından Tekirdağ Merkezde esnaf ziyaretinde bulunan Vural, Kamu Sen Tekirdağ İl temsilciliğini ve Türkav’ı da ziyaret ederek, gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu. Türkav ziyareti sonrası Vural, Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde halka açık düzenlenen programa katılan Vural, yeni anayasa ve açılım süreçleriyle ilgili hükümeti ağır şekilde eleştirdi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ