Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlanıyor

Namık Kemal Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, 49. Kütüphane Haftası çerçevesinde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında Rektörlük Konferans Salon’d

GÜNDEM 29.03.2013 18:44:00 0
Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlanıyor
 ALIŞKANLIK HALİNE GELMELİDİR
Söyleşiye NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, üniversite personeli ile öğrenciler katıldı. Söyleşi öncesinde konuşan NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Günümüz insanının en büyük problemi kitap okumaktan uzak olmasıdır. Kitap okumanın yarattığı ruh dinginliğini yakalayamamış olmasıdır. Oysa ki, kitap okumak her yıl sadece bir gün hatırlanmamalı, kitap okumak,  güncel aktivitelerimiz arasında yer alan alışkanlık haline gelmelidir” dedi.

ET ETKİLİ YOLU
Program kapsamında NKÜ Merkez Kütüphanesi’nden en fazla kaynak alan öğrencilere, akademik ve idari personele ödülleri verildi. Gerçekleştirilen ödül töreninin ardından Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müzik Bölümü Öğrencilerinden oluşan grup günümüzün sevilen şarkılarından oluşan müzik dinletisi sundu. Üniversite öğrencileri ile bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Yazar Ayşenur Yazıcı, Kütüphane haftası nedeniyle kitap okumanın dolayısıyla Türkçe’yi düzgün kullanmanın önemine dikkat çekti. Yazıcı, “Her meslekte insanın iç dünyası ile ilgileniyorsunuz. İç dünyasını anlamanın yolu, konuşmaktan geçiyor. Kelime dağarcığınız ne kadar fazla ise duygularınızı paylaşmanız o kadar kolay olur. Kelime dağarcığını arttırabilmenin en etkili yolu kitap okumaktır” dedi. Yazıcı’ya Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Mehmet Altaş’ın günün anısına teşekkür plaketi takdim etmesinin ardından, düzenlenen imza töreni ile sevenlerinin kitaplarını imzaladı.

Haber / Asim YAVUZ