Türk-Bulgar İşbirliği Forumu düzenlendi

Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Türk-Bulgar İş Birliği programlarının üçüncüsü olan ve Trakyakent ve Ram Trakya ortaklığında 22–

GÜNDEM 26.03.2013 20:17:00 0
Türk-Bulgar İşbirliği Forumu düzenlendi
 TARIM VE İNŞAAT İLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI
Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Nikola Milev ve Üye Belediye Başkanlarının ev sahipliğinde başlayan forum programında Trakyakent ve Ram Trakya Belediyeler Birliği temsilcileri, Belediye Başkanları, Ticaret Odaları yetkilileri ve çeşitli iş sektörlerine bağlı temsilciler katılımcı olarak yer aldı. Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyesi Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya ve Burgas Türkiye Başkonsolosu Cem Ulusoy’un da hazır bulunduğu forum programında her iki ülke girişimcilerine ait tarım ve inşaat sektörlerini kapsayan tanıtım sunumları yapıldı. Programda Tekirdağ ve Sliven kentlerinde tarım, inşaat, gıda ve tekstil sanayi alanlarına dahil olan şirket sahipleri ve iş temsilcileri de bir araya getirildi.
 
ÜLKEMİZE DESTEK SAĞLAMAK İSTİYORUZ
Trakyakent Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Forum programında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Dalgıç açıklamasında; “Trakyakent olarak birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdik. Ram Trakya Belediyeler Birliği ile kültürel faaliyetleri de karşılıklı olarak gerçekleştiriyoruz. Trakyakent olarak böyle toplantıların sonucunda işbirliklerinin daha fazla gelişmesini diliyoruz. Yerel yönetim temsilcileri olarak bizler işadamlarına bu gibi etkinliklerde yer verip onlara da destek sağlamayı amaçlıyoruz. Böyle organizasyonlarda işbirliği içinde olmak her iki ülke için de önemli. Bizler bu organizasyonları sürdürerek bu alanda da ülkelerimize destek sağlamayı istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Türkiye ve Bulgaristan temsilcileri, Sliven’de başlayan forum programının ardından Dimitrovgrad ve Parvomay kentlerini de ziyaret ederek bu bölgelerde bulunan iş ve çalışma alanlarında yerinde incelemelerde bulundular.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN