2013 Yılı 1. Meslek Komiteleri Bileşik Toplantısı yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 2013 yılı 1. Meslek Komiteleri toplantısı 'Bölgemizdeki Ticari ve Sınai Gelişmelerin Değerlendirilmesi' başlığı altında önceki gün Silver Side Otel'de gerçekleştirildi

GÜNDEM 25.03.2013 22:20:00 0
2013 Yılı 1. Meslek Komiteleri Bileşik Toplantısı yapıldı
 İSTİKRARIN OLMADIĞI ORTAMDA REFAH OLMAZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Başkanı İhsan Erik” Bugün bu salonda Çorlumuzun reel sektörlerine yön veren, ekonominin büyümesini, istihdamı, ihracatı ve yatırımı sağlayan, bölgemizin önde gelen tüccarları, sanayicileri, yöneticileri ve müteşebbisleri var. Karşımızda, tüm kesimlerin iftihar duyması gereken bir tablo var. İşadamları olarak bizler, iktisadi istikrarın olmadığı bir ortamda, kalkınmanın ve refahın olmayacağını çok iyi biliyoruz. Önce makro yapı düzelecek ki, mikro düzeyde, yani özel sektörde işler düzelsin. Özel sektörün iş ve yatırım ortamı düzelsin ki, ülke içinde müteşebbisler olsun ki, üretim, yatırım, istihdam sağlansın. Zira bu çağda ülkeleri zenginleştiren esas güç, bu salonda olan siz müteşebbislerdir. Mevzuatımız gereği yılda iki kere gerçekleştirilen ve tüm camiamızın bir araya geldiği bu toplantıların önem arz ettiği kanaatindeyim” dedi.
 
ESNAF VE SANAYİCİNİN NABZINI TUTUYORLAR
Çorlu’nun sanayisi ve ticareti ile her geçen gün büyüdüğünü ve büyümeye de devam ettiğini söyleyen Erik “Bizler, sanayicisi ile esnafı ile, ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden, bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkarız. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Amacımızın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir Çorlu yaratmak olduğu herkezce bilinmelidir. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasının ülke sathında başarılı konuşuluyorsa bunlar sizin sayenizde olmuştur” dedi.
 
DİYALOGUN VE ORTAK AKLIN ÖNEMİ
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu da “Bizler Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın, hedeflerine ulaşması için her konuda sağlıklı diyaloğun ve ortak aklın önemine inanmaktayız. Odaların çalışması, Meslek Komitelerin çalışması ile doğru orantılıdır.  Yönetim Kurullarının veya Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için Meslek Komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Yönetim ve Meclislerin başarılı olabilmesi için Meslek Komitelerinden gelecek olan somut çalışmalarla olabileceğini her zaman savunmuşumdur. Dolayısıyla hep bu beklenti içerisinde Meslek Komitelerimize önerilerde bulunmuşuzdur” Çorlu TSO'nun dört yıllık süreçte yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Odanın üyelerine ve Çorlu'ya yönelik yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verilmesinin ardından Çorlu TSO'nun yaptığı çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu. Ayrıca oda ve üyelere verdikleri hizmetler için Meslek Komite Üyelerine ve Disiplin Kurulu Üyelerine hizmet plaketi takdim edildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN