Bu belediyecilik anlayışı, ilçe ile bağdaşmıyor

Yerel gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, seçimlerde Kapaklı’yı AK Parti saflarına katacaklarını iddia ederek “Bazı konutlarına su dahi vere

GÜNDEM 24.03.2013 18:29:00 0
Bu belediyecilik anlayışı, ilçe ile bağdaşmıyor
 AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, önceki gün yaptığı açıklamada Kapaklı ve yerel gündeme ilişkin değerlendirme yaptı. 
 
ÜÇ FAKTÖR ETKİLİ OLACAK
Demirbağ, yaklaşan yerel seçimler öncesinde parti üyelerinin Kapaklı İlçesinde Belediye Başkanlığı aday adaylığı yarışı içerinde olabileceğini ancak, teşkilatın bu kişilere aynı mesafede bulunduğunu belirterek “Yerel seçimlere yaklaşık bir yıl gibi bir zaman kalmasına rağmen, her siyasi partide olduğu gibi bizim partimizde de aday adaylığı yarışı başladı. Her biri diğerinden değerli gönüldaşlarımızın bu samimi talepleri, temayül yoklamaları, anketler ve yönetim kurulumuzun değerlendirmeleri sonucunda karara bağlanacak” dedi. Demirbağ, genel merkezin nihai kararında bu üç faktörün etkili olacağını söyledi. 
 
DEMİRBAĞ’DAN KAPAKLI İDDİASI
“Kapaklı Belediyesi’nin AK Parti saflarına katılacak” şeklinde iddialı konuşan Alaettin Demirbağ “Kapaklı’nın ilçe edilmesinde Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve teşkilatımız olağanüstü bir gayret sarf etmiştir. Talebimizi Başbakan’a ilettiğimizde sağ olsun olumlu karşılayarak Kapaklı’ya ilçe olma unvanını vermiştir. Şimdi Kapaklı Halkımızdan bunun sandığa yansımalarını bekliyoruz. Belde iken İlçe olmanın nimetlerinden orada oturan insanlarımız layıkıyla faydalanacaklardır. Biz gerek teşkilat gerekse parti olarak yapılması gerekeni yaptık” ifadesini kullandı.
 
KAPAKLI BELDE GÖRÜNÜMÜNDEN KURTULAMAZ
Demirbağ, Kapaklı Belediyesi’nin, halka gerektiği gibi hizmet edemediğini öne sürdü. Nüfusu 70 binlerde olan bir belediyenin hizmetlerinin görünen manzara gibi olmaması gerektiğini söyleyen Demirbağ, “Kapaklı’da bulunan birçok konutta henüz içme suyu bulunmuyor. Bu şekilde bir yönetimin devam etmesi halinde Kapaklı belde görünümünden kurulamaz. Zira altyapıya dair kayda değer çalışmalar yapılabilmiş de değil. Kapaklı’nın modern bir ilçe görünümüne kavuşabilmesi ancak AK Parti misyonunu üstlenmiş olan bir başkan tarafından sağlanabilir. Yoksa Kapaklı’nın ilçe olması tabeladan öteye geçmemiş olur” dedi.
 
3 MİLYAR TL ÖDENEK TAHSİS EDİLDİ
Kapaklı’dan geçen derelerle ilgili de konuşan Alaettin Demirbağ “Orada yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını biliyoruz. Hem Çerkezköy’de hem de Kapaklı’da dereler konusunda hükümet tarafından kapsamlı çalışmalara başlanacak. Biz bunu sadece Çerkezköy ya da Kapaklı Derelerinin ıslahı şeklinde değil de Ergene’nin ıslahı şeklinde değerlendiriyoruz” dedi. Başbakanını bu konuda talimatının olduğunu ifade eden Demirbağ “3 milyar TL ödenek tahsisi edilmiştir. Bu çalışma uzun zaman alacaktır. Bu nedenle Çerkezköy ya da Kapaklı’nın ilk etapta derelerinin ıslahı söz konusu olmayabilir” dedi. 
 
HAKKIMI HELAL EDİYORUM
MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun görevden alınmasına ilişkin de yorumda bulunan Demirbağ “Mustafa Ordu’nun görevden alınması elbette ki parti içi bir konudur. Ne var ki Ordu’nun görevden alınması pek de doğru olmamıştır. Ordu’nun yapmış olduğu açıklamalar ve bizim beyanatlarımız nedeni ile kendilerini kırmış olabiliriz. Ben kendisine hakkımı helal ediyorum. Kendisine bundan sonraki hayatında sağlık ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Haber / Asim YAVUZ