Taşhan Hotel törenle açıldı

13 oda ve 20 yatak kapasiteli Taşhan Hotel’in açılışını Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yaptı.

GÜNDEM 24.03.2013 18:24:00 0
Taşhan Hotel törenle açıldı
 DAHA FAZLA TURİST ALACAK
Edirne Valisi Hasan Duruer açılışta yaptığı konuşmada, “Edirne'de tarihi bir mekanın değerlendirilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tarihi mekanlar kullanılmadığında yıpranıyor, çöküyor. Dolayısıyla Taşhan'ın da bu şekilde değerlendirilmesi büyük bir kazançtır. Turizm sezonu öncesi açılmasının da kendileri açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Edirne bundan sonra çok daha fazla turist alacak. Tarihi mekan düzenlemeleri, çevre düzenlemesi belediyemizin yapacağı Selimiye alan düzenlemesiyle birlikte ki şu an da hak ettiği yerde olmadığını düşünüyoruz. İnanıyoruz ki bundan sonra çok daha iyi yerde olacaktır” dedi.
 
DAHA FAZLA BUTİK OTELE İHTİTAÇ VAR
Buna benzer çok sayıda butik otele de ihtiyaç olduğunu söyleyen Duruer “Çok sayıda dört, beş yıldızlı otele ihtiyaç var. İstanbul'a çok yakınız. Tarihi yerlerimiz, güzelliklerimiz var. Türkiye'nin çok az şehrine nasip olan güzellikleri Edirne barındırıyor. Onun için de herkesi Edirne'ye görmeye davet ediyoruz. Hayırlı olsun. Belediyemizin de alan yönetimiyle ilgili bir çalışması var. Kuruldan geçmesini bekliyoruz. Temenni ediyoruz kurul müzakereleri bir an önce neticelenir de kuruldan geçer, geçtiği takdirde de bu mekanın çevre düzenlemesi başlar diye düşünüyoruz” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN