Unutulmayan öğretmen olmak

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Edirne’de görev yapan okul öncesi ve ilkokul 1, 2. sınıf öğretmenlerine yönelik Bahçeşehir Kolejinde “Unutulmayan Öğretmen Olmak” konulu sem

GÜNDEM 20.03.2013 13:20:00 0
Unutulmayan öğretmen olmak
DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma Tuğrul tarafından verilen seminerde okulöncesi eğitimde doğru bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Yaratıcı düşünen, geniş vizyona sahip öğrenciler yetiştirmek için öğretmenlerin sahip olması gereken becerilerin de ele alındığı seminerde, bunun yanı sıra farklı düşünen çocukların sınıf içinde ve eğitim sisteminde nasıl yer alması gerektiği Prof. Dr. Belma Tuğrul tarafından örneklerle açıklandı.
 
ÖĞRETMENLERİN KENDİNİ YENİLEMESİ
Tuğrul, öğrencilerin sadece akademik başarılara sahip olan bireyler değil aynı zamanda sosyal açıdan da yetişmiş bireyler olmasının önemini vurguladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da okul öncesi eğitime erken yaşta başlayan ülkelerin uluslararası sınavlarda önemli başarılar elde ettiklerini, bu anlamda okul öncesi eğitime gereken önemi vererek, hazırlanan eğitim programları doğrultusunda öğretmenlerin kendilerini yenilemesi ve değişime açık olmaları için seminer düzenlendiğini belirterek, programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr.Belma Tuğrul’a teşekkür etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN