Türkiye ile Bulgaristan iki kardeş ülkedir

Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği Başkanı Turgut İleri dün saat 11.30’da Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 18.03.2013 20:51:00 0
Türkiye ile Bulgaristan iki kardeş ülkedir
YİNE DESTEK İSTEMEK İÇİN GELDİK
Bugüne kadar Bulgaristan’da yapılan her seçim kapsamında Kapaklı ve Çerkezköy’de seçim sandığı kurulabilmesi için verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eden Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği Başkanı Turgut İleri, “12 Mayıs tarihinde Bulgaristan’da parlamenter seçimleri var. Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmeni Türk vatandaşlarımızın, demokratik hakları olan oy kullanma işlemini gerçekleştirebilmeleri için Bulgaristan Başkonsolosluğu’na vatandaşlarımızın dilekçelerini ulaştırıyoruz. Bugün yine bu konuda destek istemek için Başkanımız İrfan Mandalı’yı ziyarete geldik” dedi.   
 
DERNEK OLARAK MAHCUBUZ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elini attığı her işte başarıyı yakaladığını söyleyen Turgut İleri, “Dernek olarak biraz mahcubuz. İşimiz düştüğü zaman geliyormuşuz gibi görünüyor olabilir. Fakat biz her zaman sizin faaliyetlerinizi yakından takip ettik” ifadelerini kullandı. 1989’dan beri tüm hükümetlerde Türk Partisi olan Hak ve Özgürlükler Partisi’nin söz sahibi olduğunu dile getiren İleri, son seçimlerde gerekli oyu alamadık ve söz sahibi olamadık. Vatandaşlarımız bunun vebalini ödedi. Aynı şeyin tekrarlanmaması için vatandaşlarımızın seçimlere karşı duyarlı olması gerekiyor” dedi. 
 
HİÇBİR YARDIM TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEDİK
Göreve geldikleri 2004 yılından beri hiçbir zaman ne Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği’nin ne de başka bir derneğin yardım talebini geri çevirmediklerini ifade eden Başkan İrfan Mandalı, “Bulgaristan Avrupa Birliği’ne girdi fakat bugün kendi içinde problemler yaşıyor. İnşallah bu sıkıntılar genele yayılmaz” dedi. Bulgaristan nüfusunun yüzde 35’lik kısmını Türklerin oluşturduğunu söyleyen Başkan Mandalı, “Ülke 1989’dan beri parlamento ile yönetiliyor. Oradaki Türk vatandaşlarımızın da katkılarıyla birlikte Bulgaristan’ın şahlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE İLE BULGARİSTAN İKİ KARDEŞ ÜLKEDİR
Türkiye ile Bulgaristan’ın iki kardeş ülke olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu iki ülke bir bütündür. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın” dedi. Bulgaristan göçmeni Türk vatandaşlarının demokratik haklarını kullanarak oy verme işlemini Türkiye’de gerçekleştirebilmeleri için Belediye olarak her türlü desteğe hazır olduklarını kaydeden Mandalı, “Bulgaristan yönetimi bu uygulaması ile demokrasiye ne kadar önem verdiğini göstermektedir” diye konuştu.
 
DERNEĞE YARDIMDA BULUNACAĞIZ
Bulgaristan’daki seçimler hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan ise seçimlerin 12 Mayıs tarihinde yapılacağını belirterek, “Seçimler kapsamında Türkiye’de ikamet eden Bulgaristan Pasaportlu vatandaşlarımızın, Bulgaristan’a gitmeden oy kullanabilmelerini sağlamak adına Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği’ne yardımda bulunuyoruz. Dernek adına Bulgaristan Konsolosluğu’ndan alınan dilekçeleri muhtarlarımız vasıtası ile ilgili vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Daha sonra topladığımız dilekçeleri Çerkezköy Balkan Türkleri Derneği’ne teslim edeceğiz. Böylece bahse konu vatandaşlarımız Bulgaristan’a gitmeden bölgemizde kurulacak sandıklarda oylarını kullanabilecek” şeklinde konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ