Sınırötesi İşbirliği Projeleri Hayata Geçiyor

IPA Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında uygulanacak olan ‘Geleneklere Giden Yolda El Ele’ isimli projenin açılış toplantısı önceki gün gerçekleştirildi

GÜNDEM 17.03.2013 11:59:00 0
Sınırötesi İşbirliği Projeleri Hayata Geçiyor
. Kırklareli ve Bulgaristan Ruen Belediyeleri ortaklığında yürütülecek projenin açılış toplantısında Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’ın yanı sıra Kırklareli Üniversitesi öğretim üyeleri, daire müdürleri, Kırklareli Belediye Başkanlığı Proje Koordinasyon ve ARGE Birimi çalışanları ile Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi personeli hazır bulundu.
 
BÜTÇESİ 122 BİN EURO
Saat 14:00’da başlayan proje açılış toplantısında konuşan Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, 2.Teklif Çağrısı kapsamında kabul edilen projelerinin 13 Aralık 2012 tarihinde uygulamaya ifade etti. Lider partner olarak yer aldıkları ‘Geleneklere Giden Yolda El Ele’ projesinin yaklaşık 122 bin Euro bütçeye sahip olduğunu belirten Çağlayan, yaklaşık bir yıl sürecek projenin Bulgaristan’da Türk nüfusun yoğun biçimde yaşadığı Ruen ile birlikte yürütüleceğini ve proje kapsamında, Kırklareli ve Ruen’de kültür turizminin geliştirilebilmesi için bir dizi faaliyet yapılacağını söyledi.
 
SOMUT PROJELER ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ
Ruen Belediye Başkanı İsmail Osman da, bu projenin kendilerinin ilk sınırötesi işbirliği projeleri olduğu belirterek, kültürel içerikli bu projeden sonra içerisinde inşaat faaliyetlerini de barındıracak daha somut projeler üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Osman, bu bağlamda sınırötesi programlarından daha fazla yararlanmak üzere Kırklareli ve Edirne ile ortak projeler üretmeye talip olduklarını söyledi.
 
Haber / Gökhan TEKER