Yaşam kalitesini arttırma ve geliştirme projesi devam ediyor

Keşan Halk Eğitimi Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile Yaşam Kalitesini Arttırma ve Geliştirme Projesi Kapsamında istihdama yönelik olarak Yeni Mescit ve Mustafa Kemal Paşa Mahalleri

GÜNDEM 15.03.2013 11:03:00 0
Yaşam kalitesini arttırma ve geliştirme projesi devam ediyor
32 BİN 810 TL YARDIM YAPILDI
Önceki gün saat 15.00’da gerçekleşen törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Remzi Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Dınkırcı “2012 – 2013 Eğitim – Öğretim yılında Yeni Mescit Mahallesinde 2 adet, Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde 4 adet olmak üzere toplam 6 adet Düz Makineci açılmıştır.
Bu kurslara toplam 144 kursiyer başlamış olup, bunlardan 96 kursiyer başarılı olarak belge almaya hak kazanmışlardır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Yaşam Kalitesini Arttırma ve Geliştirme Projesi Kapsamında toplamda 2012 yılında 17 bin 190 TL, 2013 yılında ise 15 bin 620 TL olmak üzere 32 bin 810 TL yardım yapılmıştır” dedi.
 
HALK EĞİTİM MERKEZİNE BAŞVURSUNLAR
Eğitim gören kursiyerlerin istihdamını sağlamak anlamında tekstil fabrikalarını gezdiklerini söyleyen Dınkırcı “Eğitim almış belge sahibi kişilerin kurstan sonra işe girmeleri konusunda her türlü çalışmayı ve desteği yapıyoruz” dedi. Dınkırcı, vatandaşlardan okuma yazma bilmeyenlerin Halk Eğitimi Merkezine başvurmasını, çocuklarını mutlaka okula göndermelerini ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmalarını istedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN