Kapaklı’yı sizler ilçe yapacaksınız

Kapaklı Belediyesi’ne yaptığı ziyarette Hükümetin yalnızca Kapaklı’nın ilçe olmasına izin verdiğini söyleyen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Kapaklı’yı ilçe yapacak olan sizlersiniz. Kapa

GÜNDEM 14.03.2013 19:27:00 0
Kapaklı’yı sizler ilçe yapacaksınız
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 6 Aralık 2012’de çıkan Büyükşehir Kanunu kapsamında ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı Belediyesi’ne dün saat 14.00’da yaptığı ziyarette, hem kamu kuruluşlarının ve kaymakamlık binasının yapılabileceği yerler hem de Kapaklı Belediyesi’nin hizmetleri hakkında bilgi aldı.
 
ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Belediye Binası önünde Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından çiçeklerle karşılandı. Vali Yerlikaya ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaklaşık 45 dakika Başkanlık makamında basına kapalı görüştükten sonra Belediye Meclis Toplantı Salonu’na geçti. Burada Kapaklı Belediyesi’nin ilçe olma süreci hakkında bilgilendirmede bulunan İrfan Mandalı, “Kapaklı 1986 yılına kadar köy tüzel kişiliği ile yönetildi. 1986’da Belde Belediyesi statüsüne yükselen Kapaklı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli Devlet erkânının takdiri ile ilçe statüsüne yükselmiştir” dedi.
 
3 BİN HEKTARLIK ALANIMIZ 20 BİN HEKTAR OLDU
Büyükşehir Kanunu ile Karaağaç Beldesi ile Pınarça, Uzunhacı, Karlıköy, Yanıkağıl ve Bahçeağıl köylerinin Kapaklı’ya bağlandığını ifade eden Başkan İrfan Mandalı, “Yaklaşık 3 bin hektar olan alanımız bu sayede 20 bin hektarı geçti” dedi. Başkan İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından, Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin anlatıldığı slayt gösterisi izlendi.
 
KAPAKLI’NIN GELİŞİMİNİ ANKARA DA FARK ETTİ
Slayt gösteriminin ardından konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 26 yıl önce Belde statüsünde hizmet vermeye başlayan Kapaklı’nın her geçen yıl daha da büyüyüp geliştiğini belirtti. Tekirdağ nüfusunun 1 Ocak 2013 itibari ile 853 bini aştığını kaydeden Vali Yerlikaya, “Türkiye’de net göç hızı en yüksek olan il Tekirdağ’dır. Tabi Kapaklı da bundan nasibini almaktadır. Her geçen gün büyüyüp gelişmektedir. Bu durum Ankara’nın da dikkatini çekmiş olacak ki onca ilçe başvurusu içinde başvurusu kabul edilen 2 ilçeden biri oldu” ifadelerini kullandı.
 
NEREYE NE YAPILACAĞINA SİZLER KARAR VERECEKSİNİZ
Büyükşehir Kanunu’nun ardından Tekirdağ Merkez İlçe’nin adının değiştiğini ve Süleyman Paşa olduğunu söyleyen Yerlikaya, 24 beldenin ve 257 köyün de mahalle statüsüne dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi. Valilik olarak hiçbir zaman köyleri küçümsemediklerini kaydeden Yerlikaya, “Köylerimiz Büyükşehir’in birer kardeş mahalleleri oldular” dedi. Tekirdağ’ın kullanılabilir kaynağının da 3,5-4 kat büyüyeceğini söyleyen Yerlikaya, “1/25000’lik Çevre Düzeni Planlarımız daha önce Ankara tarafından yapılıyordu. 2014 seçimlerinden itibaren Çevre Düzeni Planlarımızı biz yapacağız. Nerenin Sanayi Alanı, nerenin Tarım Alanı, nerenin Enerji alanı olacağına sizler karar vereceksiniz” açıklamalarında bulundu.  
 
KAYMAKAM AĞUSTOS’TA GELİYOR
Kanun ile birlikte Tekirdağ’ın tüm mülki sınırlarının Belediye Hizmet Alanı haline geleceğini belirten Vali Ali Yerlikaya, “Kapaklı halkı Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasına 2 kat daha fazla seviniyor. Çünkü hem ilçe oldunuz, hem de Büyükşehir oldunuz” dedi. Kapaklı halkına Ağustos ayında Kaymakam atamasının yapılacağı müjdesini veren Ali Yerlikaya, “İlk iş olarak geçici bir Kaymakamlık Binası’na ihtiyacımız var. İlerleyen zamanlarda uygun bir yer bulup, Valilik olarak yeni bir Kaymakamlık Binası inşa edeceğiz. Bölgeye Adliye Binası’nın gelip gelmeyeceği konusunda konuşmak için çok erken. Fakat nüfusun kalabalık olması nedeni ile Adliye Binası’nın da en kısa sürede geleceği kanaatindeyim” dedi. 
 
2023’TE NÜFUS 1,6 MİLYONU BULACAK
Son 10 yılda ülkede çok güzel gelişmelerin yaşandığını ifade eden Ali Yerlikaya, “Bundan sonra her şey daha onurlu daha güzel olacak” dedi. Tekirdağ sınırları içinde 96 bin sigortalı istihdam olduğunu söyleyen Yerlikaya, “İlimizde bin 371 sanayi kuruluşu var. Memurlarla birlikte çalışan kesim sayısı yaklaşık 276 bindir. Tarım ve Hayvancılığın güçlü olduğu bir ilimiz var. Ayrıca Sanayi alanında da Türkiye’de ilk 10’dayız. TÜİK verilerine göre nüfusumuz 2023 yılında 1,6 milyonu bulacak” şeklinde konuştu.  
 
KAPAKLI’NIN ÖNÜ AÇIK
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile Kapaklı’nın önünün daha da açıldığını söyleyen Tekirdağ Valisi Yerlikaya, “Ülkenin en seçkin OSB’lerine komşusunuz” dedi. ‘İnsanları Yaradan’dan ötürü severiz’ anlayışı ile insanlara yaklaşan ve gelen kaynağı ‘emanet’ anlayışı ile kullanarak halka hizmet eden herkesi kutladığını kaydeden Yerlikaya, Kapaklı’nın ilçe olmasında emeği geçen herkese Kapaklı ve Tekirdağ halkının Valisi olarak teşekkür etti.
 
BUNU FIRSAT OLARAK GÖRMEYİN
Büyükşehir Kanunu ile 2014 yerel seçimlerinde İl Özel İdaresi’nin de kapanacağını sözlerine ekleyen Yerlikaya, “Kapaklı’nın okullarla ilgili ciddi ihtiyaçları var. Buraya bu yıl bir ilkokul yaptırıyoruz. Bunun yanında Kapaklı Çerkezköy arasına 100 dönümlük, Ergene Çorlu arasına 100 dönümlük ve Tekirdağ Merkez’e 100 dönümlük olmak üzere 3 eğitim kampusu yapacağız ve bahse konu ilçelerdeki tüm liseleri bu alanlara taşıyacağız” diye konuştu. İlçe altyapı hazırlıklarının keyifli bir süreç olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Çerkezköy’de gördüğünüz kaç tane kamu kuruluşu varsa hepsi Kapaklı’da da olacak. Fakat bunları yaparken, bunu bir fırsat olarak değerlendirmemek gerekiyor. Kapaklı’nın ilçe olunmasına izin verildi. Kapaklı’yı ilçe yapacak olanlar ise bizleriz. Bunun için birlikte çalışacağız” ifadelerini kullandı.

KAPAKLI’YA KUŞ BAKIŞI BAKTI
Meclis Toplantı Salonu’ndaki konuşmaların ardından İrfan Mandalı, Vali Yerlikaya ve beraberindekilerle birlikte belediye Binası’nın üstüne çıkarak Kapaklı’yı tanıttı. Heyet daha sonra Pınar Bulvarı’ndan yukarı doğru yürümeye başladı. Burada vatandaşlarla sohbet eden Vali Yerlikaya, Kapaklı Kurs Yeri ile Kapaklı Anaokulu arasındaki alanın Kaymakamlık Binası için uygun olabileceğini söyledi ve konuyla ilgili araştırma yapılmasını istedi.
 
ZİYARETTE HAZIR BULUNDULAR
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Kapaklı ziyaretinde Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İl AFAD Müdürü Recep Erol, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, M. Zeki Gürcün, Sami İkizler, Abdurrahman Çiçek ve Ercan Çorbacı, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Eryılmaz, Kapaklı belediyesi Meclis Üyeleri Ayhan Aslan ve Osman Aşık, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ile Mahalle ve Köy Muhtarları da hazır bulundu. 

Haber / Ahmet KARDEŞ