Keşan TSO Burgaz TSOnun proje ortağı olacak

Karadeniz'den Ege'ye Yeni İş Fırsatları konulu projenin tanıtımı için önceki gün Bulgar heyetinin de katıldığı bir toplantı yapıldı.

GÜNDEM 13.03.2013 12:19:00 0
Keşan TSO Burgaz TSOnun proje ortağı olacak
KAYNAŞMA AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ
Saat 13.30’da Keşan TSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Keşan TSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi Müdürü Selim Serkan Ercan, Genel Sekreter Erdem Başak ve Yönetim Kurulu üyeleri katılırken Burgaz heyetinden ise Burgaz TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov, Genel Sekreter Boryana Zhelevç ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantıyı başlatan Keşan TSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, katılımcılara hoş geldiniz diyerek, böyle projelerin iki ülkenin kaynaşması açısından çok önemli olduğunu belirtti.
 
BAŞLANGIÇ SAYILABİLİR
Aykut Behich’in tercümanlığını yaptığı toplantıda konuşan Burgaz TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tzanko Ivanov, hazırlanan projelerin her iki ülkenin kültürü ve tarihini yaşatmak açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Projelerimiz iki ülkenin de Ticaret Odaları’nın çok daha geniş işler yapabilmesi için bir başlangıç sayılabilir. Biz bu projelerimizde finans sınırlaması yapmamaya özen gösterdik. Bu nedenle projemizde sizlerin de bizimle birlikte olmanızı temenni ediyoruz” dedi.

O GÜNKÜ HEYECANI YENİDEN YAŞIYORUZ
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da, projeye partner olarak Keşan TSO’nun seçilmesini gurur verici bir olay olarak nitelendirerek “Gelen bu işbirliği teklifi bizim için ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü Burgaz ili ticaret açısından çok önemli bir il olduğunun bilincindeyiz. Ekonomi adına Bulgaristan’a kattığı değerlerin farkındayız. Burgaz TSO gibi bir odaya partner olmamız ne denli sorumluluk sahibi olacağımızı ortaya koymaktadır. Biz 3 yıl önce de birlikte bir projeye katılmıştık. O gün yaşadığımız heyecanı yeniden yaşamaktayız” dedi.

150 BİN AVRO’LUK FİNANSMAN
Açıklamanın ardından Burgaz TSO Genel Sekreteri Boryana Zhelevç tarafından proje sunumu yapıldı. ‘Karadeniz’den Ege’ye Yeni İş Fırsatları’ isimli proje kapsamında deniz turizmi dışında kalan doğa, tarih ve geleneklere ağırlık verileceği, her iki ülkede pilot bölgeler belirlenerek proje kapsamına alınacağı, 12 ay süreli olan bu projenin 150 bin Avro’luk finansman ile gerçekleştirileceği belirtildi. Proje kapsamında tespit edilen bölgelerin daha sonra yapılacak toplantı sonunda netlik kazanacağı bildirildi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ