ROMDEF Hizmet Ofisi törenle açıldı

Edirne Roman Dernekleri Federasyonunun (ROMDEF) hizmet ofisi törenle açıldı. Edirne Valisi Hasan Duruer, derneğin hizmet ofisinin açılışında, Romanların Türkiye'nin asli vatandaşları, asli unsurları olduğun

GÜNDEM 11.03.2013 14:02:00 0
ROMDEF Hizmet Ofisi törenle açıldı
CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Hükümetin, Romanların topluma entegrasyonuyla ilgili bir "açılım" başlattığını ifade eden Duruer, "Bu konuda gerçekten ciddi çalışmalar yapılıyor. Maalesef şunu da üzülerek söylemek gerekir ki; gerçekten fakirlik var, fukaralık var, sıkıntılar var, dışlanmışlık var. Bunların çözümü konusunda ciddi gayretler gösteriyoruz. İki ayda bir Roman kardeşlerimizin sivil toplum örgütleriyle bir araya geliyoruz. Onların dertlerinin, problemlerinin çözümü konusunda gerçekten ciddi bir gayret gösteriyoruz" diye konuştu.
 
176 AİLEYE KONUT
Duruer, Edirne'de dezavantajlı 176 aileye TOKİ aracılığıyla konut yapıldığını anımsatarak, ilçelerde de dezavantajlı vatandaşlarla ilgili çalışmalar yapıldığını kaydetti. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla yaklaşık 300 Roman öğrencinin spora kazandırılması konusunda çalışma yapıldığını da anlatan Duruer, "Okula gelemeyen çocukları teşvik amacıyla sabahları vakıf marifetiyle kahvaltı veriyoruz. Ayrıca ritm ve nota kursları konusunda da ciddi çalışmalarımız var. Roman vatandaşlarımızı her konuda topluma entegre etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Roman kardeşlerimizin de bir araya gelmesinden büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu. Vali Duruer tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuklar hizmet ofisini gezdi.
 
Haber / Gökhan TEKER