Öğrenci Komitesi kuruldu

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) bünyesinde, Üniversite - Sanayi ve Ticaret işbirliği çerçevesinde 'Keşan TSO Öğrenci Komitesi' kuruldu.

GÜNDEM 10.03.2013 19:10:00 0
Öğrenci Komitesi kuruldu
Önceki gün saat 17.00'da Keşan TSO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Genç Girişimciler Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Mutaf, T.Ü. İpsala Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. İpek A. Helvacıoğlu, T.Ü. Keşan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Tuncay Soylu, T.Ü. Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özge Özkan Kılıç ve öğrenciler katıldı.
 
TÜRKİYE’DE BİR İLK
Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Üniversite - Sanayi ve Ticaret işbirliğini oda olarak önemsediklerini ifade ederek “Bgün Türkiye'de örnek olacak önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Odamız bünyesinde üniversite - sanayi ve ticaret işbirliğini geliştirecek ve bölge gelişimine de katkı sağlayacak olan "Keşan TSO Öğrenci Komitesi"ni kuruyoruz. Üniversitenin; ticaret dünyası, sanayi ve şehir işbirliğini gerçekleştirebilmek amacıyla yıllardır planlarımızda olan çalışmayı bugün gerçekleştirmek amacındayız. Keşan TSO bünyesinde genç ve kadın girişimciler komitelerinden sonra, şimdi de Türkiye'de ilk olacak öğrenci komitesini oluşturuyoruz. Odamız faaliyet bölgesi kapsamına giren; Keşan, İpsala ve Enez hinterlandındaki, Keşan Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Keşan MYO ve İpsala MYO öğrencileri bu komitede yer alacaklar” dedi.
 
KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK
Öğrenciler ve bölgenin, beraber olmanın ve işbirliği yapmanın faydalarını birlikte yaşayacaklarını ifade eden Helvacıoğlu “Keşan TSO, öğrencilerimiz ve halk arasında köprü vazifesi görecek. Ekonomi penceresinden, bilginin en iyi para birimi olacağını söylüyorum. Bu bilgiyi de üniversitelerden edinebileceğiz. Bizleri yarınlara hazırlamamız, bölgemizi de sizlerin enerjisi ile buluşturmamız gerekiyor. Bu bakımdan Öğrenci Komitesi, gençleri yarınlara hazırlamak adına da önemli bir projedir. Öğrencilerimize staj alanları oluşturmalıyız. Keşan TSO, Öğrencilerimizin kendilerini ve okudukları bölgeyi geliştirmek adına oluşturdukları her türlü projenin arkasında olacaktır” dedi.
 
YÖNETİM KURULU OLUŞTU
Konuşmaların ardından Öğrenci Komitesi'nin kurulma esasları hakkında bilgiler paylaşıldı ve Öğrenci Komitesi'nin Yönetim Kurulu Üyeleri ve Koordinasyon Sorumluları şu şekilde belirlendi: “Koordinasyon Sorumluları; Yrd. Doç. Dr. İpek A. Helvacıoğlu, Öğretim Görevlisi Tuncay Soylu ve Öğretim Görevlisi Özge Özkan Kılıç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Asil Üyeler; Fatma Karaca - Okan Tınmaz - Gökhan Deniz - Naile Taş - Arzu Tetikkurt - Musa Demir - Havva Şahin, Yedek Üyeler; Danış Şen - Ufkun Özzaman - Gamze Kılıç - Şehmuz Tanış - Seçkin Karabağlık - Burak Tetik - Seher Emekçi
 
Haber / Gökhan TEKER