Temsilcilik ofisi açılacak

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Trakya Kalkınma Ajansı Mali Destekleri, KOSGEB destekleri ve bunlardan nasıl yararlanılacağı, Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi(ABİGEM)’nin amacı ve ?

GÜNDEM 8.03.2013 20:36:00 0
Temsilcilik ofisi açılacak
Toplantıya Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nden geniş çapta katılım gerçekleşti. Aynı zamanda Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok,  AK Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurd, MHP İlçe Başkanı Naci Bayraktar ve Şarköy’de ticaret ile uğraşan çok sayıda katılımcı toplantıda hazır bulundu. 
 
ÖNEMLİ BİR PROJE GELİŞTİRDİK
Bilgilendirme toplantısını Genel Sekreter İrfan Ekinci sundu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, “Şarköy bölgesine yaptığımız ziyaretlerde, odaya kayıtlı üyeler tarafından gelen talepler doğrultusunda bölgemize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, meclisimizden, yönetim kurulumuza yetki aldık. Şarköy'de, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir temsilcilik ofisinin açılması için. Bununla ilgili olarak da, Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yazılı olarak talebimizi yaptık. Kısa bir süre sonra gelecek kararla ofisimizi açacağız. İnanıyorum ki Şarköy,  yakın zamanda hak ettiği değeri bulacaktır.  Bizler Ticaret ve Sanayi Odası olarak Şarköy’deki üyelerimize yardımcı olmaya her zaman hazırız, açılacak olan temsilcilik bürosu ile buradaki üyelerimiz kolaylıkla işlemlerini Tekirdağ’a gelmeden halledeceklerdir.  Şarköy ve bölgesi için, ‘Şarapçılıkta Kümelenme’ adlı bir proje hazırladık, Şarap sektörünün gelişmesi, kümelenmesi, Ar-Ge ve İnovasyonun artırılması, markalaşma, Avrupa Birliği'ndeki bilgi entegrasyonunu bölgemizle paylaşmak için yapılmış önemli bir proje geliştirdik” dedi.
 

HİBE MİKTARI 147 BİN EURO
Projenin hibe miktarının 147 bin euro olarak belirlendiğini söyleyen Günay “iŞu an, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın kasasına, Avrupa Birliği fonlarından 105 bin euro para geldi. Türkiye şarap üretiminin yüzde 30'unu karşılayan Şarköy, Mürefte bölgesinde daha çok gelir elde etmek, bölge halkının ürettiği malını daha değerli olarak satılmasını sağlayacak bir dizi çalışmayı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Kaymakam Zekeriya Güney, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Şarköy'de toplantı düzenlemesinden memnuniyet duyduklarını, ofis açılacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu ifade ettiler.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN