Kadın çiftçi ve ziraat mühendisleri bir araya geldi

Gübretaş firması pazarlama müdürü ve ekibi ile Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliğinde görev yapan kadın ziraat mühendisleri ve kadın çiftçiler önceki gün Ramada Otel’de düzenlenen

GÜNDEM 8.03.2013 16:12:00 0
Kadın çiftçi ve ziraat mühendisleri bir araya geldi
 DÜNYANIN 7’NCİ BÜYÜK EKONOMİSİ
Toplantıda konuşan Gübretaş Pazarlama Müdürü Yusuf Karatekin, yılda 18 milyon ton buğdayın ülkenin ihtiyacını karşıladığı halde geçen yıl, kuraklığa rağmen 20 milyon 600 bin ton buğday üretildiğini ancak üretimde kalite sorunu olduğunu ifade etti. Kaliteli buğday üretemedikleri için kaliteli ithal buğday getirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Karatekin, Türkiye’nin dünyanın 7. büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TARIM ÜLKESİ
Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük tarım ülkesi olduğunu ifade eden Karatekin, ”Şu an, Avrupa’nın en büyük tarım ülkesiyiz. Yönetemediğimiz iki alan var birisi verim, diğeri de kalite. Gelirini tarımdan kazananlar için bu önemli bir konu. Birim alandan daha fazla verim alabilirsek ve aldığımız ürünün kalitesini yükseltebilirsek bizim için ekstra bir kazanç olacak” dedi.
 
EN YOĞUN OLDUĞU ALANLARIN BAŞINDA
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre Türkiye’de 2 milyon 322 bin 834 çiftçi bulunduğunu, bunların 330 bin 245?inin ise kadın çiftçi olduğunu belirten Karatekin “Kadın iş gücünün en yoğun olduğu alanların başında tarım geliyor. Bilinçli tarımın yaygınlaşması amacıyla birçok ilde eğitim toplantıları düzenliyoruz. Kadın çiftçileri üretim konusunda bilinçlendirmek, destek olmak amacıyla yıl boyunca bu konuda çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi. Gübretaş çalışanlarının da katıldığı toplantıda, günün anısına kadın çiftçilere ve kadın ziraat mühendislerine hediyeler verildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN