Önemli bir galibiyet elde ettik

Beko Basketbol Ligi takımlarından Olin Edirne Antrenörü Gökhan Taştimur, Antalya BŞB maçında galibiyetin sevindirici olduğunu ancak maçın öneminin yarattığı stresin etkisiyle iyi basketbol oynamadıklarÄ

SPOR 6.03.2013 18:46:00 0
Önemli bir galibiyet elde ettik
Ligin ikinci yarısında yükselişe trendine gireceklerini bildiklerini belirten Taştimur, 10 Kasım 2012'den bu yana kendi sahalarında maç kazanamadıklarını hatırlattı ve"Bu haftaki Aliağa maçından başlayarak, kendilerinden büyük katkı aldığımız taraftarlarımıza galibiyetler izletmeye başlamalıyız" dedi.

“DAHA KOLAY GALİBİYET ALABİLİRDİK”
NBA ve Euroleague oyuncularının sadece büyük değil, birçok takımda yer aldığı çok zor bir ligde mücadele verdiklerini de vurgulayan Taştimur şöyle konuştu: "Antalya'da bir hafta önceki Galatasaray maçına göre farklı 12 kişi ile gelmiş gibiydik. Her iki takımın ligdeki durumundan dolayı stress dolu bir maç oynandı ve biz de kendi basketbolumuzu ortaya koyamadık. Antalya BŞB hafta içinde Jermareo Davidson'un ayrılması sonucu bu oyuncunun içerde kullandığı toplara yardım getirilmesi ile dışardakileri effektif kullanma avantajından etkilenmiş. Kötü oynadığımız maçta Davidson'un oynamayışından yararlanmamız galibiyetimizdeki en büyük etkendi. Oyuncularımızın aşırı heyecanla, bireysel katkı vermek istekleri top kayıplarına dönüştü ve potamıza sayı olarak döndü. Kendi düzenimizde oynayabilseydik daha kolay bir galibiyet alabilirdik. Ancak bulundukları durumdan kurtulmak için gerçekten büyük emekler harcayan oyuncularımı özellikle savunmada çabalarından ve verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum” dedi.
 
“KENDİ EVİMİZDE KAZANMAK İSTİYORUZ” 
“Bugün alt sıralardan play-off sınırına yaklaşmaya başlayan Royal Halı son hamleleri ile ligdeki ilk 6 kadrodan biri haline geldi” diyen Taştimur “ Böyle bir ligde oynuyoruz. NBA'de, Eurolegue'de iyi istatistikler yapmış oyuncular sadece büyüklerde değil, diğer takımlarda da bulunuyor. Kötü başladığımız bu zor ligde ikinci yarının başından itibaren kazanma trendine gireceğimizi biliyorduk. Artık büyük taraftarımıza Edirne'de galibiyetler izlettirmek zorundayız. Bizi deplasmanlarda yalnız bırakmayan, Edirne'de sarı-yeşil renklerle salonda karnaval havası yaratan taraftarımız güzel şeyler hak ediyor. Antalya galibiyetinden sonra 4 aydır sahamızda kazanamıyoruz, onlara borcumuz var. Bu tarihten sonraki 3 galibiyetimizi de deplasmanlarda aldık. Aliağa maçının bu anlamda bir başlangıç olmasını istiyoruz. Kendi sahamızda kaybetme fobisinden kurtulmamız lazım” diye konuştu.
 
TEŞEKKÜR ETTİ
Lig'de sıkıntılı günleri son 3 maçta aldığı 2 galibiyetle arkada bırakan Olin Edirne’de Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Kumuşoğlu ise, Antalya Büyükşehir Belediyesi deplasmanında önemli bir galibiyet elde ettiklerini açıkladı. 71-59 kazandıkları karşılaşmada oyuncuların performansının, yönetim ve taraftarları memnun ettiğini söyleyen Kumuşoğlu, ”Zor bir atmosferde oynadığımız maçta önemli bir galibiyet elde ettik. Başta hocamız Gökhan Taştimur olmak üzere tüm oyuncularımızı, teknik ekibi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu galibiyeti hem Edirne’de hem de deplasmanlarda bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan ediyoruz” şeklinde konuştu. 

“BASKETBOLSEVERLERİ BEKLİYORUZ”
Aliağa Petkim maçının hazırlıklarına başladıklarını kaydeden Başkan Kumuşoğlu, ”BEKO Basketbol Ligi'nde son haftalara yaklaşıldıkça, telafisi zorlaşan maçların önemi de artıyor. Olin Edirne'nin iyi oyun ve galibiyetlerinin devamını diliyorum. Aliağa maçına da kazanmak için çıkacağız. Trakyalı tüm basketbolseverleri karşılaşmaya davet ediyoruz” dedi.