Karnem kötüyse aday olmam

Kapaklı Belediyesi tarafından Salı günleri düzenlenen Halk Toplantısı bu hafta da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 6.03.2013 13:29:00 0
Karnem kötüyse aday olmam
HİZMETLER SİZİN PARANIZLA YAPILIYOR
Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen Halk Toplantısı’nda Kapaklı Belediyesi Birim Amirleri de hazır bulundu. Vatandaşa yapılan hizmetin, onlardan alınan vergilerle yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bunun bilincinde olduğumuz için, vatandaşın varsa sıkıntısını daha rahat bir şekilde dile getirebilmesi adına bu toplantıları düzenliyoruz” dedi. 
 
KARNENİN İYİ OLMASI LAZIM
Siyasilerin her 5 yılda bir vatandaştan, namusu gibi sakladığı oyunu istediğini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Eğer vatandaşın gözünde karnemiz iyi ise oyunuza talip oluruz. Yok karnemiz kötü ise sizlerin karşınıza dahi çıkmayız. Karnemizin iyi olması da halka iyi hizmet etmekten geçer. Aksi halde bu halk bize, ‘Sen iyi Başkanlık edemiyorsun’ der. Böyle bir şey olursa başkanlığa adaylığımı koymam. Seçilecek arkadaşa da başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

21 MİLYON 147 BİN 890 TL GELİR ELDE EDİLDİ
Oy sıkıntısının olmadığını söyleyen İrfan Mandalı, “Benim vatandaşa veremeyecek hesabım da yok” dedi ve 2012 yılı gelir-gider bütçesinin gerçekleşen rakamları hakkında bilgi verdi. 2012 yılı Eylül Ayı’na kadar İller Bankası’ndan 10 milyon 471 bin TL gelir elde edildiğini belirten Başkan Mandalı, “Su Ücretlerinden 3 milyon 337 bin TL, Emlak Vergisi’nden 2 milyon 19 bin TL, Kira Gelirlerinden 218 bin TL, Çevre Temizlik Vergilerinden 186 bin 740 TL, Elektrik Tüketiminden 567 bin 500 TL, Haberleşme Vergisinden 8 bin 800 TL, İmar Harçlarından 1 milyon 948 bin TL, Dükkan Satışlarından 744 bin 850 TL, Arsa Satışlarından 495 bin TL ve diğer gelirlerden de 1 milyon 152 bin TL olmak üzere toplam 21 milyon 147 bin 890 TL gelir elde edildi” dedi. Başkan Mandalı aynı süre zarfında gerçekleşen gider bütçesinin ise toplam 23 milyon 250 bin 212,32 TL olduğunu sözlerine ekledi.

YEREL SEÇİM İLE GENEL SEÇİM AYRIMI İYİ YAPILMALI
Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin yerel seçim ile genel seçimin ayrımını iyi yapması gerektiğini kaydeden Başkan İrfan Mandalı, “Bu halk İrfan Mandalı’yı marka yaptı. Ülke genelinde yüzde 1 oy alabilen Demokratik Sol Parti gibi bir partiden aday gösterilmeme rağmen yüzde 40 oyla beni Belediye Başkanı seçtiniz. Bu tablo, sizlerin yerel seçim ile genel seçim ayrımını gayet iyi yaptığınızın göstergesidir” diye konuştu.  Başkan Mandalı açılış konuşmasının ardından vatandaşın sorunlarını dinledi.

SU FİYATI BENZİN FİYATINI GEÇTİ
Halk Toplantısı’na katılan Kapaklı sakinlerinden Hüseyin Kesebir, ilçede su fiyatının yüksek olmasından şikayet etti. Kapaklı’da su ücretinin çok yüksek olduğunu söyleyen Hüseyin Kesebir, “Su fiyatları benzin fiyatlarını geçti. Suyun metreküp fiyatı 5 TL’ye yaklaştı. 7 metreküp su tükettim fakat 30 TL fatura geldi” diye konuştu.
 
YOLLAR HAYVAN PİSLİĞİNDEN GEÇİLMİYOR
Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden Şinasi Aras ise semtlerindeki hayvan sahiplerinin hayvanlarını mahalleye salıp başıboş bıraktıklarını belirterek, “Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin bazıları bahçesine ağaç dikiyor. Başı boş bırakılan hayvanlar dikilen ağaçlara zarar veriyor. Üstelik yollar da hayvan pisliğinden geçilmiyor. Konu hakkında bir çözüm yolu bulmanızı istiyoruz” dedi. Aras ayrıca mahallelerine bir çocuk parkı yapılmasını ve yolların onarılmasını da istedi. 
 
5 TL’NİN 3 TL’Sİ VERGİ
Öncelikle su faturası hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Mandalı, “Meskenlerde 1 metreküp suyun fiyatı 1,89 TL. 1 metreküp su için devletin aldığı vergi ise yaklaşık 3 TL. Dolayısıyla vatandaş 1 metreküp su için 5 TL ödemek zorunda kalıyor. Vatandaş belediye başkanlarını bir para basamaz bir de adam asamaz zannediyor. Bizim o kadar yetkimiz yok. Kafama göre vergileri almamazlık yapamam. Eğer bu vergilerin alınmama ihtimali varsa en kısa sürede meclisten karar çıkararak uygulamaya koyarız” dedi.
 
SÜREKLİ KENDİNİZİ YENİLEMEK ZORUNDASINIZ
Kapaklı’nın sorunlarının asla bitmeyeceğini söyleyen Başkan Mandalı, “Yalnız Kapaklı’nın değil, Türkiye’nin de, dünyanın da sorunları bitmez. Çünkü sürekli kendinizi yenilemek zorundasınız” diye konuştu. Bazı kesimlerin yeni Belediye Binası’nın yeri hakkında eleştirilerde bulunduğuna dikkat çeken İrfan Mandalı, “Belediyenin karşısında anneme ait bir yer var. Sırf bu yer değer kazansın diye belediye binasını buraya yaptırmışım. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bizim eski belediye binası yerinde meydan projemiz var. Bu proje ile Kapaklı çok daha modern bir görünüme sahip olacak. Bu nedenle yeni Belediye Binası’nı buraya yaptık” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ