SGK Şarköy Şubesi hizmete girdi

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 435.merkezi Şarköy’de açılırken, merkezin açılışını SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan yaptı.

GÜNDEM 4.03.2013 11:46:00 0
SGK Şarköy Şubesi hizmete girdi
 ÇOK ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER GEÇİRDİ
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan açılışta yaptığı konuşmada, SGK'nin merkezi yakından ilgilendiren bir kurum olduğunu ifade ederek “İnsanlar hayatlarının değişik aşamalarında SGK ile bir şekilde muhatap olurlar. Kurumumuz çok önemli değişiklikler geçirdi. 2006 yılında teşkilat yapısı değişti. Daha önce bildiğimiz; Emekli Sandığı, Bağkur, ve SSK tek çatı altında birleşti. Vatandaşlarımızın devletten aldığı hizmette eşitlik sağlanması amacıyla bu birleşim sağlandı. 2008 yılında da reform niteliğinde genel sağlık sigortası ile ilgili meclisten bir kanun çıktı. Biz merkez ve taşra teşkilatlarımızla bu kanunu uygulamaya geçtik” ifadesini kullandı.
 
DAHA ÖNCE ŞUBE AÇMALIYMIŞIZ
“Hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz” diyen İlhan, “Şarköy'e daha önce SGK Merkezi açmamız gerekirmiş. İl merkezine olan uzaklığını dikkate alınca, vatandaşın ne kadar zorluk çektiğini görebiliyoruz” dedi. SGK olarak sahaya inmeyi, vatandaşı ziyaret etmeyi, taşra teşkilatlarını ziyaret etmeyi son derece önemli bulduklarının söyleyen İlhan “Merkezden bir şeyleri planlamak, uygulamaya koymak etkin bir yöntem değil. Bazen görmeniz gerekiyor, sıkıntıları hissetmeniz ve yaşamanız gerekiyor. Böylece daha hızlı karar alabiliyorsunuz” şeklinde konuştu.
 
FOLKLOR GÖSTERİSİ SUNULDU
Tekirdağ Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, SGK İl Merkez Müdürü Mahmut Kotan'ın konuşmalarının ardından Şarköy Halk Eğitim Merkezi, folklor ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra kurdele kesilerek bina hizmete açıldı. Açılışa; Mürefte Belediye Başkanı İlhan Koçer, Şarköy Belediye Başkan Yardımcısı Efrayim Galip, İl Sağlık Müdürü Mehtap Şen, kamu ve özel kurum temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ