Devlet Bahçeli’ye dava açacaklar

Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Genel Merkezi tarafından il başkanlıkları kapatılan ve görevden alınan 7 il başkanı Kütahya Yoncalı Termal Otel'de bir araya geldi.

GÜNDEM 4.03.2013 11:35:00 0
Devlet Bahçeli’ye dava açacaklar
ANAYASAYA AYKIRI
Toplantıya Muğla eski il başkanı Osman Güven, Çankırı eski il başkanı Arif Sosyal, Sakarya eski il başkanı Mehmet Erdoğan, Edirne eski il başkanı Mehmet Tolga Akalın, Rize eski il başkanı Zeki Mayi ve Kütahya eski il başkanı Salim Ay katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan başkanlar, il kongrelerinde başkan seçilmelerine karşın genel merkezin politikalarını eleştirdikleri gerekçesiyle, MHP Genel Merkezi tarafından bir anda parti il başkanlıklarının kapatılması ile il yönetimi, disiplin kurulu ve üst kurul delegeliklerinin iptal edilmesinin Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğunu ifade ederek, konuyla ilgili dava açacaklarını söyledi.
 
ELEŞTİRİYE TAHAMMÜLÜ YOK
Kapatılmayla ilgili kararın iptali ve üst kurul delegeliklerinin devam edip etmediğine dair tespit davası açacaklarını ifade eden başkanlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine muhalif ve politikalarını eleştiren bir teşkilata tahammülü olmadığını ve yasalara da aykırı davranarak, sadece parti tüzüğüne dayanarak, il ve ilçe teşkilatlarını kapattığını ileri sürdü.

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR
Kapatılan MHP il başkanlıklarının başkanları yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi: “Bizlere yapılan uygulama ile Genel Merkez yönetimimiz bütün ülkücülerin enerjisine ihtiyaç duyulan böylesi kritik bir dönemde elinden gelse kendine oy vermeyen 489 delegeyi tasfiye edeceği bir yola girdiğini göstermiştir. Buna karşı bizler dışa karşı tek yumruk olarak MHP'yi iktidara taşıma çabamızı sürdürürken, bu haksız, hukuksuz, anti demokratik yöntemle de mücadele edeceğiz. Ülkemiz çok karanlık bir tünelde ilerlemeye zorlanmakta, üniter yapımız bir teröristin iki dudağı arasına hapsedilmektedir. Milletten aldığı iradeyi İmralı'daki bir bebek katilinin hizmetine sunan siyasi iktidar, Türkiye Cumhuriyeti'ni temellerinden sarsmaktadır. Bizler daha önce Türk milliyetçiliğine soğuk iktidarlar görmeye alışmış ama bunu 'ayaklarımın altında' diye öfkeyle itiraf eden bir iktidara rastlamamıştık. Düşmanlığın bu denli aleniyete döküldüğü bir iktidar döneminde, bir milliyetçi diriliş ve direnişe ihtiyaç varken, içinde bulunduğumuz durum gerçekten düşündürücü ve üzücüdür. Ülkücüler şunu iyi biliyorlar ki, zaman kısır çekişmeler ve mevzileri korumak için küçük hesaplar yapma zamanı değil, büyük düşünme ve davranma zamanıdır”
 
Haber / Gökhan TEKER