Mutluluk kaynağı para değil, sağlık

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı araştırma vatandaşlar için en büyük mutluluk kaynağının sanılanın aksine iş yada para değil, sağlık olduğunu ortaya çıkardı.

GÜNDEM 28.02.2013 12:14:00 0
Mutluluk kaynağı para değil, sağlık
VATANDAŞ ASAYİŞ HİZMETLERİNDEN MEMNUN
TÜİK’in yaptığı araştırmaya göre, vatandaşların genel olarak kamu hizmetlerinden memnuniyet durumu incelendiğinde, en çok asayiş hizmetlerinden memnun olduğu ortaya çıktı. Bireylerin yüzde 79,4’ü asayiş hizmetlerinden memnun olduklarını ifade ederken, yüzde 11,8’i orta düzeyde memnun olduğunu, yüzde 8,8’i ise memnun olmadıklarını ifade etti. En fazla memnuniyet duyulan kamu hizmetlerinde asayiş hizmetlerini yüzde 74,8 ile sağlık, yüzde 72,2 ile ulaştırma, yüzde 64,6 ile eğitim hizmetleri, yüzde 63,4 ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri izledi. Vatandaşların kamu hizmetlerinden en düşük memnuniyetleri ise yüzde 44,7 ile adli hizmetlerde görüldü. Son bir yıldaki ekonomik gelişmelerin bireyler üzerindeki etkisine bakıldığında ise vatandaşların yüzde 15,8’inin gelirinin arttığı görüldü. 2012’de vatandaşların yüzde 24’ü borçlarını öderken, yüzde 8,8’i işe girdi, yüzde 6,8’i araba, yüzde 2,6’sı ev, arsa yada yazlık aldı, yüzde 1,2’si ise yeni bir iş yeri açtı.
 
HER İŞİN BAŞI SAĞLIK
TÜİK verilerine göre, vatandaşlar için en büyük mutluluk kaynağı sanılanın aksine iş yada para olmazken, vatandaşların yüzde 70,8’i mutluluk kaynağı olarak sağlığı gördü. Bireylerin yüzde 13,8’i mutluluk için sevgiyi belirtirken, yüzde 6,7’si başarıyı, yüzde 5,1’i parayı, yüzde 3,1’i işi mutluluk kaynağı olarak gördü. 2011 yılına göre sevgi, iş ve para mutluluk kaynakları arasında oransal olarak yükselirken, sağlık ve başarını oranı ise düştü.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ