Edirne "Kalite Şehri" olacak

Edirne Valisi Hasan Duruer’in talimatlarıyla 'Kalite Şehri Edirne' Projesi için ilk adım atıldı.

GÜNDEM 28.02.2013 10:23:00 0
Edirne "Kalite Şehri" olacak
 İLK ADIM ATILDI
TSE Marmara Bölge Koordinatörü ve Deney-Kalibrasyon Merkezi Başkanı Mehmet Hüsrev, TSE Marmara Eğitim Müdürü Abdulkadir Öncel ve TSE İstanbul Sistem Belgelendirme Müdürü Ahmet N. Kartal önceki gün Edirne Valisi Hasan Duruer ve Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan’ı ziyaret etti. Ziyarette “Serhat Şehri Edirne”nin aynı zamanda “Kalite Şehri Edirne” olması için başta Valilik olmak üzere, İl Özel İdaresi ve diğer kamu kuruluşlarda, sunulan hizmet kalitesini artırmak ve vatandaşların daha etkin ve kaliteli hizmet alması için Edirne ili içerisinde yerleşik olan Tüm kamu ve Özel kuruluşlarda kalite hareketini başlatma kararı alındı.
 
ÇALIŞMA BAŞLATILACAK
Kalite Hareketi kapsamında ilk aşamada tüm kamu kuruluşlarına TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim sistemi ve Müşteri Memnuniyeti eğitimleri verilerek Kalite Belgelendirme çalışmaları başlatılacak. Daha sonraki aşamalarda ise Çevre, İş sağlığı Güvenliği ve Bilgi güvenliği yönetim sistemleri konusunda çalışmalarla projeye devam edilecektir.
Ayrıca heyetin Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ile Kalite Hareketinin Özel kuruluşlarda da uygulanması konusunda TSE –Edirne Ticaret ve Sanayi Odası arasında üyelerine yönelik iş birliği kararı alındı.

Haber / Gökhan TEKER