Vergiler İstanbul’a gidiyor

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, Grup Müdürü Şenol Gelen, Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürü Şener Tekneli, Mükellef Hiz. Müdürü Zeki Karakaya, Vergi Avukatı Ebru Ulak, İnsan Kaynakla

GÜNDEM 27.02.2013 16:13:00 0
Vergiler İstanbul’a gidiyor
“DAHA BİLİNÇLİ OLAMLIYIZ”
Ziyarette yapılan görüşmede, Tekirdağ ve ilçelerde faaliyet gösteren firmaların merkezlerinin İstanbul ve diğer iller olduğu için vergilerinin Tekirdağ Vergi Dairesi’ne ödenmediği, il olarak bu sorun çözüldüğünde merkezi hükümetten daha fazla yatırım için yararlanacağı ifade edilirken, vergi kaçakçılığının olmaması için tedbirlerin alınması gerektiği ve toplum olarak sağduyulu olunması gerektiği belirtildi. Ziyarette konuşan Karayel,  Tekirdağ’da vergi mükellef sayısında önceki yıllara göre artış olduğunu ifade eden Karayel “Türkiye 2007 krizini başarı ile atlattı ve gelirlerde artış oldu” dedi.
 
İLLER ARASI SIRALAMADA ÜST SIRALARDA
Ziyarette konuşan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da Tekirdağ’da genelde legal çalışan ticaret erbabının bulunduğunu ve iller arası sıralamada Tekirdağ’ın üst sıralarda yer aldığını ifade etti. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin kanunlara nizami olarak uyumlu olduğunu belirten Günay, vergi haftasını kutladı.

Haber / Cihangir ARIK