Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplandı

Edirne Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan başkanlığında toplandı.

GÜNDEM 27.02.2013 11:53:00 0
Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplandı
AYAK UYDURULMASINI SAĞLIYOR
Yılda iki kez Şubat ve Eylül aylarında toplantının yapılan ilki, Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun ek binasındaki toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya 30 Kurum Amiri ve Sivil Toplum Örgütü temsilcisi katıldı. Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan toplantıda yaptığı konuşmada komisyonun, Milli Eğitim Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 59'uncu maddesi gereği kurulduğunu belirtti. Komisyonun görevinin, ildeki resmi, özel ve toplum kuruluşlarıyla koordine halinde olarak hayat boyu öğrenme alanında işbirliğini sağlamak olduğunu ifade eden Özkan, "Hayat boyu öğrenme, doğumdan ölüme kadar olan bir süreç. Kişisel, sosyal ve mesleki gelişini olan hayat boyu öğrenme, bilgiyi güncelleyerek kişinin değişen dünyaya daha çabuk ayak uydurmasını sağlıyor" dedi.
 
BİLGİLENDİRME YAPILDI
Vali Yardımcısı Özkan'ın konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan bir sunum yaparak yapılan çalışmaları anlattı. Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği fon, hibe ve kaynakları , Bulgaristan- Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile Mikro Kredi çalışmaları hakkında da bilgilendirme yapıldı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ