Su sıkıntısı yaşanmayacak

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın sonradan katıldığı Halk Toplantısı’nda vatandaşların istek ve şikayetleri tek tek dinlenerek gerekli notlar alındı

GÜNDEM 26.02.2013 17:23:00 0
Su sıkıntısı yaşanmayacak
. Bir önceki toplantıda Bahçelievler Mahallesi’nin sıkıntılarını dinlediklerini anımsatan Başkan İrfan Mandalı, “Yoğun tempomuz nedeni ile eskisi gibi kahvehane ziyaretlerine çıkamıyoruz. Bunun yerine Salı günleri Halk Toplantısı düzenleyerek sizlerin sıkıntılarını ve isteklerini dinlemeye ve çözüm üretmeye gayret ediyoruz” dedi. Kapaklı’da 2013 senesi itibari ile su sıkıntısının yaşanmayacağını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, Halk Toplantılarının vatandaş için yapıldığını anımsatarak, Kapaklı halkının Salı günleri düzenlenen Halk Toplantılarına duyarlı olmalarını istedi.  
Kapaklı Belediyesi tarafından vatandaşların şikâyetlerini ve isteklerini öğrenmek amacı ile Salı günleri düzenlenen Halk Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
TOPLANTI BAŞKANSIZ BAŞLADI
Katılım olmaması nedeni ile geçtiğimiz hafta yapılamayan Halk Toplantısı’na bu hafta vatandaşlar ilgi gösterdi. Halk Toplantısı, Çerkezköy Kaymakamlığı’ndaki toplantıya katılmak zorunda olduğu için Belediye Başkanı İrfan Mandalı olmadan başladı. Toplantıda söz alan Serap Gergün eşinin bel fıtığı olması nedeni ile ağır işlerde çalışamadığını belirterek, “Eşim iş için belediyeye başvurmuştu. Fakat ‘Sana göre iş yok’ denilerek başvurusu kabul edilmedi. Evde kimse çalışmıyor. Kışlık yakacağımız yok. Zor durumdayız” diyerek belediyeden yardım talebinde bulundu.
 
DİĞER MAHALLELERE İMRENİYORUZ
Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden İlyas Kaya ise mahallelerinde çocuk parkı olmamasından şikâyetçi oldu. Başka mahallelerdeki çocuk oyun gruplarını gördüklerinde imrendiklerini ifade eden İlyas Kaya, ayrıca Kapaklı’nın en sağlam zemininin Bahçelievler Mahallesi’nde olduğunu iddia ederek, “Diğer mahallelerde 6-7 kata kadar imar izni verilirken, bizim mahallemizde 3 kat imar izni verilmesinin sebebi nedir?” diye sordu.  

YOLLAR ÇAMUR İÇİNDE
2 çocuğunun sara hastası olduğunu fakat ekonomik durumlarının çocukların tedavisi için yeterli olmadığını söyleyen Ayşe Gergün de belediyeden yardım talebinde bulundu. Bahçelievler Mahallesi sakinlerinden İbrahim Yücel Aydın ise Alaattin Caddesi Saimbeyli Sokak’ta yolların çamurlu olduğunu belirterek, bahse konu sokağın yoluna stabilize malzeme serilmesini istedi.
 
YAZ BAŞINDA BAŞLANACAK
Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, yardım talebinde bulunan vatandaşların dilekçe ile kendilerine başvurmaları halinde gerekli yardımın yapılabileceğini belirtti. Bahçelievler Mahallesi’ne çocuk parkı yapılması konusunda ise, proje çalışmalarının devam ettiğini belirten Fen İşleri Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Müjgan Sarvanlardan, “Proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz ihale çalışmalarına başlanılacak. Parkın yapımına yaz başında başlanılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.
 
FIRINLAR DENETLENİYOR MU?
İlçedeki bazı fırınlarda hijyen kurallarına uyulmadığını savunan vatandaşlar, konuyla ilgili denetleme yapılıp yapılmadığını sordu. Fırınların ekmek yapım saatleri olan sabah 05.00-06.00 saatleri arasında denetlendiğini ifade eden Zabıta Amir Vekili Seyit Ahmet Akkuş, “Ekmekler yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek denetlemelerin bir anlamı olmuyor. Kapaklı Belediyesi Zabıta Birimi olarak fırınları belirli aralıklarla denetliyoruz. Hijyen kurallarına uymayan fırınlar hakkında da idari yaptırım cezalarını tatbik ediyoruz” şeklinde konuştu. Atatürk Mahallesi sakinlerinin çöp konteynırı eksikliğini dile getirmesi üzerine de konuşan Akkuş, “Çöp konteynırı alımı için yakında ihaleye çıkacağız ve yaklaşık 400 adet çöp konteynırı alıp, ihtiyaç olan noktalara koyacağız” dedi.

KAHVE ZİYARETLERİ YERİNE HALK TOPLANTILARI
Toplantıya sonradan katılan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Kaymakamlığı’ndaki toplantının uzaması nedeni ile geç kaldığını belirterek, “Yoğun tempomuz nedeni ile eskisi gibi kahvehane ziyaretlerine çıkamıyoruz. Bunun yerine Salı günleri Halk Toplantısı düzenleyerek sizlerin sıkıntılarını ve isteklerini dinlemeye ve çözüm üretmeye gayret ediyoruz” dedi.   
 
PARKLARI KORUYUP KOLLAMALISINIZ
Bir önceki Halk Toplantısı’nda Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin şikayeti üzerine bölgede başlayan yağmursuyu hattı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Mandalı, “Beton yol yapım çalışmalarına da 3-4 ay içinde başlamayı planlıyoruz” dedi. Bahçelievler’e bir de çocuk parkı yapılacağını söyleyen Başkan Mandalı, “Biz parkları yapıyoruz fakat sizlerin de bu parkları sahiplenmeniz ve koruyup kollamanız gerekiyor. Unutmayın ki tüm bu çalışmalar sizlerin parası ile yapılıyor” ifadelerini kullandı. 
 
KAPAKLI’DA SU SORUNU YAŞANMAYACAK
Kapaklı’da 2013 senesi itibari ile su sıkıntısının yaşanmayacağını söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Bu yıl 2 su kuyusu daha açacağız” dedi. Kapaklı şebeke suyunun içilmesinde herhangi bir sakınca olmadığını belirten Mandalı, “her ay ilçemizin çeşitli noktalarından alınan numuneler Tekirdağ’a gönderilerek analiz ettiriliyor. Gelen raporlarda suyun insan sağlığına uygun olduğu belirtiliyor” dedi. Mandalı Tekirdağ’dan gelen analiz sonuçlarının bundan sonra muhtarlıklara da gönderilerek vatandaşın da sonuçları görmesini sağlayacaklarını ifade etti.
 
HALK TOPLANTILARINA DUYARLI OLUN
Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte Belediyelerin Mezarlık, Su İşleri, İtfaiye ve Ana arterlerde yapılacak yol çalışmaları ile ilgili çalışmaların Büyükşehir tarafından yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İmar İşlerinde yapmak istediğimiz uygulamaları Büyükşehir ile işbirliği halinde gerçekleştireceğiz. Mandalı konuşmasının sonunda Halk Toplantılarının vatandaş için yapıldığını anımsatarak, Kapaklı halkının Salı günleri düzenlenen Halk Toplantılarına duyarlı olmalarını istedi.  
 
Haber / Ahmet KARDEŞ