Av sezonu kapandı

2012-2013 Av Sezonu’nun 24 Şubat 2013 tarihi itibari ile sona erdiğini söyleyen Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, hayvanların üreme dönemine girdiÄ

SPOR 26.02.2013 16:43:00 0
Av sezonu kapandı
 Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, dün yaptığı yazılı açıklamada 2012-2013 Av Sezonu’nun kapandığını belirtti.
 
ÜREME DÖNEMİNDE RAHATSIZ EDİLMEMELİLER
Marmara Bölgesi’nde 18 Ağustos 2012’de başlayan 2012-2013 kara avcılık sezonunun 24 Şubat 2013 itibari ile sona erdiğini ifade eden Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, “Merkez Av Komisyonu’nun 2013-2014 av sezonu için belirleyeceği yeni tarihe kadar her tür av hayvanının avlanması yasaklandı” dedi. Arıcı, hayvanların bu zamanlarda üreme dönemlerine girdiğini belirterek rahatsız edilmemeleri konusunda uyardı. 
 
SAYILARI AZALAN AV HAYVANLARI
Bir önceki sezon ile son sezonu kıyaslayan Dernek Başkanı Kadir Arıcı, “Göçmen kuş türlerinden bıldırcın, çulluk, ördek ve kaz sayılarında ciddi bir azalma olduğunu gözlemliyoruz. Yerli av hayvanlarımızdan olan tavşan da sayısı azalan hayvanlar arasında yer alıyor” dedi. Arıcı, her geçen yılın bir önceki yılı arattığını kaydetti.
 
DÖLLENME DÖNEMİ ERKEN BAŞLADI
Kış mevsiminin normalden daha sıcak geçmesi nedeni ile hayvanların döllenme döneminin erken başladığını sözlerine ekleyen Kadir Arıcı, “Avcı arkadaşlarımız bu nedenle av sezonunun açık olduğu dönemlerde domuz ve tavşanlarda yavru hayvanların çıktığını kaydetti. Herhangi bir vebal altına girmemek için avcı arkadaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Her ne kadar bunlar birer av hayvanı olsalar da yavru hayvanların avlanması kişiye üzüntü verir” şeklinde konuştu.
 
KORUMA ALTINDA OLMALARINA RAĞMEN AVLANIYORLAR
Koruma altında olan Karacaların acımasızca tüm bölgede avlandığını ifade eden Kadir arıcı, “Bu güzel hayvanlarımızı her türlü yasağa rağmen avlayan kişiler hakkında, suçüstü yakalanmadıkları için herhangi bir işlem yapılamıyor” dedi. Milli Parklar görevlilerine, Jandarma’ya, Polise ve Ormancılara bir öneride bulunmak istediğini söyleyen Arıcı, “Yasalar engel değilse ormanlarda evrak kontrolü sırasında avcılarımızın cep telefonlarındaki fotoğraflar kısmı kontrol edilsin. Bu şekilde koruma altındaki Karacaların nasıl avlandığına şahit olsunlar” ifadelerini kullandı.
 
GEREKLİ KONTROLLER YAPILSIN
Acısıyla tatlısıyla bir av sezonunu daha geride bıraktıklarını sözlerine ekleyen Kapaklı Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Arıcı, “Av sezonunun kapalı olduğu dönemlerde de yetkililerden gerekli kontrolleri yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ