Vergi rekortmenleri ödüllendirilecek

Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması amacıyla, 1990 yılından bu yana kutlanmakta olan Vergi HaftasÄ?

GÜNDEM 26.02.2013 16:03:00 0
Vergi rekortmenleri ödüllendirilecek
ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK
Bu doğrultuda, Vergi Haftasında bir taraftan geleceğinin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak öğrenci çocuklara yönelik Vergi Dairesi ve Gelir İdaresinin tanıtımına esas olmak üzere, Tekirdağ Merkez ve ilçe okullarında konferanslar verileceğini belirten Abdulkayyum Karayel, “Ayrıca vergi dairelerimizin tanıtımı ve işleyişi hakkında bilgi verilmek üzere öğrenciler davet edilerek Başkanlığımızca hazırlanan hediyeler verilecek.            Lise ve dengi okul öğrencileri arasında vergi konulu Sloganlı Afiş yarışması düzenlenerek vergi bilincinin oluşturulması sağlanacak. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz 1. Netbook 2. Dijital Fotoğraf Makinesi 3. MP4 Müzik Çalar ile ödüllendirilecektir. Ayrıca İlkokul ve ortaokul öğrencileri arası ilimiz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde Ödüllü Satranç turnuvası düzenlenecek” dedi.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK
Mükellefler ve vatandaşlarla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışılacağını belirten Karayel “Vatandaşlarımıza vergi mükellefinin haklarını, ayrıca vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu, kaçak ve kayıt dışılığa alet olmamanın önemi hatırlatılacak. Vergi Haftası programı kapsamında 2011 yılında ilimizde en yüksek vergi ödeyen 5 gelir vergisi ve 5 kurumlar vergisi mükelleflerimize yönelik Vergi Rekortmenleri  Ödül Töreni düzenlenecek” dedi.  Kareyel, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı olarak vergi haftası boyunca Tekirdağ ve ilçelerdeki çeşitli mükellef grupları ile Meslek odalarının ziyaret edileceğini, mükelleflerle iletişim kurularak Daha güçlü bir Türkiye İçin Vergilendirilmiş Kazanç”ın önemi ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verileceğini belirtti.

Haber / Gökhan TEKER