Yüceer köy yollarına düştü

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, hafta sonu seçim bölgesi Tekirdağ’daydı. Yüceer, 3 gün boyunca Hayrabolu ve Malkara’da 183 köy ziyareti gerçekleştirdi. Vatandaşların sorunlarını din

GÜNDEM 25.02.2013 13:18:00 0
 Yüceer köy yollarına düştü
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, köy köy gezip sorunları dinliyor. CHP Hayrabolu İlçe Başkanı Ahmet Yüce ve ilçe yönetimi ile birlikte Hayrabolu’da, yoğun yağışlar sonrası tarım alanları su altında kalan Çene Köyü’nde çiftçileri yalnız bırakmayan Yüceer, Emiryakup, Bayramşah köylerini ziyaret etti.
 
MALKARA’DA 9 KÖY GEZDİ
Yüceer, Hayrabolu’daki yoğun mesaisinin ardından ertesi gün Malkara İlçe Başkanı Ulaş Yurdakul ve ilçe örgütüyle İlçe Binasında basın toplantısı yaptı.  Yüceer daha sonra Hasköy, İbrice, Batkın, Kiremitlik, Sarıyer, Yörücek, Sarnıç, Çınaraltı köyleri ve Kozyörük Beldesi’ni ziyaret etti.
 
ÇİFTÇİ HER ŞEYİN FARKINDA
İktidarın çizdiği tabloyla, vatandaşın yaşadıklarının tezat oluşturduğunu ifade eden Yüceer “Çiftçimiz her şeyin farkında. Tarım, Türk ekonomisinin asli unsurlarından birisi. Tarımın desteklenmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. Türkiye, önemli bir tarım ülkesiyken, tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken AKP iktidarları döneminde et, tohum ve saman ithal eder bir ülke haline geldik. Bu durum son derece üzücü ve düşündürücü. Çiftçimiz her geçen yıl, bir önceki yılı mumla arıyor. CHP olarak, çiftçinin, köylünün, tarımın yanındayız. Vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında yaşadığı sıkıntıları her platformda dile getiriyoruz ve çözülmesi için büyük çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
 
SADECE SİYASİ RANT VAR
CHP tarafından bazı maddelerinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne taşınan Büyükşehir Yasası ile ilgili de bilgi veren Yüceer, yasa ile büyükşehirlerdeki 16 bin köyün tüzel kişiliğinin kaldırıldığını söyledi. Bu yasada sadece siyasi rantın olduğunu öne süren Yüceer, siyasi iktidarın kötü ve plansız tarım politikaları ve yüksek girdilerle bitiremediği tarım ve hayvancılığı bu yasayla bitirmek istediğini savundu.
 
VERGİ YÜKÜ ARTIYOR
Büyükşehir olmaya karşı olmadıklarını ve Tekirdağ’ın Büyükşehir olmayı hak eden bir şehir olduğunu ifade eden Yüceer “Nüfusumuzun yüzde 32’si, yani 257 bin 514 kişi kırsalda yaşıyor. Yasayla birlikte çiftçilerimiz bu ağır vergi yüküne nasıl dayanacak? Çiftçimizin kazancı gün geçtikçe düşerken, maliyetleri de her geçen gün katlanarak artmakta.  Köylülerin kullanımında olan arazi, mera ve ormanlık alanlar imara açılıyor. Vatandaşların kendi emekleriyle, dişiyle tırnağı ile yaptırdığı taşınmazlar ellerinden alınıp belediyeye devrediliyor” dedi. 
 
Marmara Haber Merkezi