KKYDP ekonomik yatırım proje sonuçları açıklandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2012/64) çerçevesinde Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancı

GÜNDEM 22.02.2013 10:12:00 0
KKYDP ekonomik yatırım proje sonuçları açıklandı
2 MİLYON TL HİBE YAPILACAK
İl Proje Değerlendirme Komisyonu projelerin ön değerlendirme işlemlerini tamamladıktan sonra değerlendirme raporları merkezi değerlendirme için Genel Müdürlüğe gönderildi. Genel Müdürlükte yapılan inceleme ve değerlendirmelerden sonra ise Kırklareli’nden gönderilen projelerin tamamı hibelendirilmeye uygun görüldü. 01 Aralık 2013 tarihine kadar tamamlanacak olan projelerden sonra yatırımcılara 2 milyon 167 bin 499 TL hibe desteği sağlanması planlanıyor.
 
İSTİHDAM VE TARIMA KATKI SAĞLAYA
Bu nedenle önceki gün İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda Hibe sözleşmelerinin imzalanması ve akabinde yapılacak tüm işlemlerle ilgili olarak yatırımcılarımızı bilgilendirmek amacıyla İl Müdürü Dr.Hakan Keçeci’AKnin katılımlarıyla bir toplantı düzenlendi. İl Müdürü Keçeci, toplantıda yaptığı konuşmada 7.etapta İl Müdürlüğü’ne teklif edilen tüm projelerin programa alınmasından son derece memnun kaldıklarını belirterek, 9 proje sahibinin başarıyla uygulamalarını tamamlayarak Kırklareli’nin tarımına ve istihdama katkı sağlayacağını söyledi.
 
KIRSAL KALKINMA PROGRAMININ ÖNEMİ
Tarım ve sanayinin buluşmasının gerekliliğini belirten Keçeci bu amaçla Kırsal Kalkınma Programının önemine işaret etti.
 
Marmara Haber Merkezi