Askıda ekmek projesi devam ediyor

Edirne Belediye Başkanlığı’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı “Askıda Ekmek” projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ücretsiz ekmek alabiliyorlar.

GÜNDEM 20.02.2013 18:45:00 0
Askıda ekmek projesi devam ediyor
FIRIN SAYISI 3’E YÜKSELDİ
Proje ile ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, projeye dahil olan fırın sayısının 3’e yükseldiğini ifade ederek “Edirne Belediyesi olarak sosyal ve kültürel işlerde her zaman yenilik yapma gayreti içindeyiz. Biz bu hayır işlerinde insanların onurunu kırmadan, onları rencide etmeden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Burada asıl olan fırıncı arkadaşların bize desteği. Bu üçüncü fırınımız. İki fırında bir haftada 200’e yakın ekmek askıda toplandı. Gelen vatandaşlar 4 ekmek parsı veriyor, 3 ekmek alıyor. Böylelikle ekmeklerin bir tanesi askıda kalıyor. İhtiyacı olan da ekmeği alıyor. Bu Osmanlı döneminden kalma bir gelenek” dedi.
 
GEREKN YARDIMI YAPACAĞIZ
Edirne Kıyık Semti’nde bulunan Efe Unlu Mamullerinin de “Askıda Ekmek” projesine katıldığını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, tüm fırınların bu projeye destek vereceğini ümit ettiğini ifade etti. Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Cambaz ise merkezde kayıtlı 45 fırın olduğunu ve bu anlaşmalı olan fırın sayısını yükseltmeyi hedeflediklerini belirterek “İhtiyaç sahibi insanlara hizmet edecek olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Madem biz bu işletmeleri buraya açtık gereksinimi olan insanlar da gereken yardımı yapacağız” dedi.
 
Marmara haber Merkezi