Planının İstanbul’un çöplüğünü Trakya’ya taşımak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, TBMM’de görüşmeler sırasında söz aldı. İkitelli ve Dudullu’da OSB’lerin kaldırılarak Trakya’ya gönderileceği, Trakya’ya 800 bi

GÜNDEM 20.02.2013 18:38:00 0
Planının İstanbul’un çöplüğünü Trakya’ya taşımak mı?
Bunun akabinde de İstanbul’un ticaret ve turizm kenti yapılacağı söyleniyor. Trakya çöplük haline mi dönüştürülecek? Sizin planınız Ergene’yi temizlemek mi yoksa İstanbul’un çöplüğünü Trakya’ya taşımak mı?” dedi.
 
YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI
Trakya’ya Katı Atık Bertaraf Tesisi yapılmak istendiğini ifade eden Köprülü, “Hükümetin Ergene’yi temizliyoruz söyleminin yalan olduğu ortaya çıktı. Sağlık Bakanı ve Çevre Bakanını göreve çağırıyorum. Sağlık Bakanı Trakyalı. Bu uygulamalara göz yumarsa Trakya’ya ihanet etmiş olacak” dedi. Trakya toprakları ülkenin en verimli tarım topraklarıdır ve korunmaya muhtaçtır. Hükümet bu projeden vazgeçmeli ve geri adım atmalıdır” diye konuştu. Emre Köprülü’ye cevap veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da “Keşke Ergene’yi 50 yıldır kirleten CHP’li belediyelere karşı da bu duyarlılığı gösterseydiniz. Ergene kirliliğinin yüzde 60 sorumlusu CHP’li belediyelerdir. Ergene’yi temizlemek bu partiye nasip olacak. Kirletmeyi de başaramayacaksınız” şeklinde konuştu.
 
KİRLİLİĞİNİ EN ÖNEMLİ SEBEBİ SANAYİDİR
Bakan Müezzinoğlu’nun bu sözleri üzerine 2 dakikalık ek süre alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, “AK Partili belediyeler CHP’li belediyelerden fazla. Ergene’yi belediyelerin kirlettiği de gerçek değildir. Ergene kirliliğinin en önemli sorumlusu sanayidir. Ergene, sizin müdürlüklerinizin yapmadığı denetimler nedeniyle kirlenmiştir” dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Süloğlu gibi küçük bir belediyenin kendi imkanları ile arıtma tesisi yaptığını ifade ederek “CHP’li olan Uzunköprü ve Keşan belediyeleri ile de sözleşme yapıldı. Arıtmalarını bakanlık yapacak” diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi