Edirnespor'un 2'nci turdaki rakipleri belli oldu

Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi'nde normal sezonun sona ermesinin ardından bugün İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan ikinci tur maçlarının kura çekimi yapıldı.

SPOR 20.02.2013 09:06:00 0
Edirnespor
Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi'nde normal sezonun sona ermesinin ardından bugün İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan ikinci tur maçlarının kura çekimi yapıldı. E Grubu'nda yer alan Edirnespor Kadın Basketbol Takımı bir üst turda; Altay Konak Belediye, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İzmirBüyükşehir Belediyesi, Balçova Belediye ve Burhaniye Belediye ile karşılaşacak.
 
E GRUBU’NDA MÜCADELE EDECEK
Mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi C Grubu'nu Çankaya Üniversitesi'nin ardından ikinci sırada tamamlayan Edirnespor Kadın Basketbol Takımı ikinci turda E Grubu'nda mücadele edecek. İkinci turda üç İzmir, birer de Bursa ve Balıkesir temsilcileri ile mücadele edecek olan Edirnespor ilk maçını, 24 Şubat Pazar günü Mimar Sinan Spor Salonu'nda Balçova Belediyesi ile oynayacak.
 
GÖNÜLTAŞ KURA ÇEKİMİNDEN MEMNUN
Kura çekiminden sonra bir açıklama yapan Edirnespor Kadın Basketbol Takımı Menajeri Engin Gönültaş kura çekimini denk olarak yorumladı. Deplasmanların nispeten yakın olduğuna dikkat çeken Gönültaş, "Birinci lig hedefimiz artarak devam ediyor ve gruptan ilk iki takım arasına kalıp 6'li Final'e kalacağımıza inancımız tam. Şimdi tüm taraftarlarımızdan kadın basketbol takımlarını daha fazla desteklemelerini istiyoruz. Hep birlikte hedefimize ulaşacağız" dedi.
 
TEK DEVRE OLACAK
Edirnespor'un rakiplerinden Altay Konak Belediye A Grubu'nu lider olarak bitirirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi B Grubu'nu üçüncü, İzmir Büyükşehir Belediyesi B Grubu'nu dördüncü, Balçova Belediyesi C Grubu'nu beşinci ve Burhaniye Belediye de B Grubu'nu altıncı olarak tamamlamıştı. Normal sezonda Edirnespor'la aynı grupta yer alan Balçova Belediyesi, oynanan her iki karşılaşmada da Edirnespor'a mağlup olmuştu.
Deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak ikinci tur müsabakalarında 10 maç yapılacak ve 3 grupta 18 takımın mücadele edeceği ikinci turun ardından gruplarında ilk iki sırayı alacak takımlar 6'lı finallerde oynama hakkını elde edecek. Tek devreli lig usulüne göre bir şehirde oynanacak final grubunun sonunda ise TKBL'ye yükselecek 2 takım belli olacak.