Gözler Milli Eğitim’de

Eğitim alanındaki eksikliklerin giderilmeye çalışıldığı Kapaklı’da yapımına 2011 yılı sonunda başlanan ve 25 Şubat 2013’te faaliyete geçek olan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ile bu yolda bir ad

GÜNDEM 19.02.2013 14:15:00 0
Gözler Milli Eğitim’de
 Fakat iş uygulamaya gelince bazı sıkıntılar kendini göstermeye başladı. Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu’nda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yeni yapılan okula gönderilmesi konusunda veliler adeta 2’ye bölündü. 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrenci velileri çocuklarının başka bir okula gitmesini istemezken, okuldan uzakta bir ek binada eğitim öğretim gören 1. sınıf öğrenci velileri ise 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin yeni yapılan okula gönderilmesini ve böylece kendi çocuklarının ait oldukları okula dönmesini istiyor. Şimdi gözler, konuyla ilgili kararı veli rızasına bırakan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çevrildi.
 
Devlet-Belediye işbirliği ile yapılan Kapaklı Belediyesi Ortaokulu 25 Şubat Pazartesi günü itibari ile faaliyete geçiyor.
 
EĞİTİM ÖĞRETİM HAYATINA BAŞLIYOR
2011 yılı sonunda 3 milyon 450 bin TL artı KDV sözleşme bedeli ile ihale edilen ve maliyetinin bir milyon 500 bin TL’sini Kapaklı Belediyesi’nin, bir milyon 950 bin TL’sini ise İl Özel İdaresi’nin karşıladığı Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, 25 Şubat 2013 günü eğitim-öğretim hayatına başlıyor. Yetkililer, 40 derslikli okul ile ilçe statüsüne kavuşan Kapaklı’daki ilköğretim okullarının bir nebze de olsa rahatlayacağını ifade ediyor.
 
VELİLERİN RIZASI ARANACAK
Kapaklı Belediyesi Orta Okulu ilçedeki ilköğretim okullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini bünyesine katarak bu okulların rahatlamasını sağlamak amacıyla inşa edildi. İrfan-Fatma Mandalı İlkokulu 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri 25 Temmuz itibari ile zorunlu olarak Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda eğitim-öğretim hayatına devam edecek. İlçedeki diğer ilköğretim Okulları 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ise velilerinin rıza göstermesi şartıyla Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na nakledilecek. 
 
ÇOCUKLARIN KENDİ OKULLARINA DÖNMESİNİ İSTİYOR
4+4+4 sistemi ile ilkokul statüsüne getirilen Mehmet Elfide Erdegül okulunda ise durum biraz karışık. Okulun birinci sınıf öğrenci velileri çocuklarının, yıllar önce çıkan yangında kullanılmaz hale gelen ve daha sonra belediye tarafından restore edilen ek binada eğitim öğretim gördüğünü belirterek, Mehmet Elfide Erdegül okulundaki ortaokul seviyesindeki öğrencilerin Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na alınmasını ve çocuklarını kendi okullarına dönmesini istiyor. Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrenci velileri ise çocuklarının başka bir okula gönderilmesine rıza göstermiyor.
 
YALNIZCA BU DÖNEM İÇİN VELİ RIZASI ARANIYOR
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise yeni eğitim sistemi ile birlikte ilkokul statüsüne dönüştürülen okulların 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin velilerinin rızası dahilinde Kapaklı belediyesi Ortaokulu’na gönderileceğini belirterek, “Fakat yalnızca 2012-2013 eğitim öğretim yılının 2. dönemi için velilerin rızası aranıyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemi ile ilkokul statüsüne dönüştürülen tüm okullardaki 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri zorunlu olarak Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na nakledilecek” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ