Okul sütü dağıtımına başlandı

Kırklareli Valisi Yaman, 'Okul Sütü Projesi' kapsamında Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu'nda 1'inci sınıf öğrencilerine süt dağıttı. Yaman, 'Hafta sonu tahlil sonuçları geldi. O nedenle çok rah

GÜNDEM 19.02.2013 13:59:00 0
Okul sütü dağıtımına başlandı
 Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı ortaklığında başlatılan 'Okul Sütü Projesi' kapsamında Kırklareli ve ilçelerinde süt dağıtımı başladı. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, proje kapsamında önceki gün Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile birlikte Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu 1'nci sınıf öğrencilerine süt dağıttı.
 
SÜTLER TAHLİL EDİLDİ
Sütlerin tahlil edildiğini ve içilmesinde bir sakınca olmadığını ifade eden Vali Yaman, 124 okulda 14 bin 404 öğrenciye süt içme kampanyası başlattıklarını belirterek “Bilindiği gibi okul öncesi çocuklarımız 1, 2, 3, ve 4'üncü sınıf çocuklarımız süt dağıtımı yapıyoruz. Tahlilleri yapıldı. Hafta sonu tahlil sonuçları geldi. O nedenle çok rahat içebilecekler. Pazartesi, çarşamba ve cuma günü olmak üzere 124 okulda süt dağıtımı ikinci öğretim yılı sonuna kadar devam edecek. Ben bu vesile ile başta Başbakanımız ve hükümetimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi. Vali Mustafa Yaman'ın süt dağıttığı okulda 861 öğrenciden 135'i aileleri izin vermediği için süt almadı.
 
Marmara Haber Merkezi