Büyükşehirin avantajları anlatıldı

Ak Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı, Büyükşehir Yasasının Getirilerinin konu alındığı, “Sevdalar Buluşması” adlı bir program düzenlendi. Geniş katılımın sağlandığı programd

GÜNDEM 18.02.2013 14:38:00 0
Büyükşehirin avantajları anlatıldı
AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından önceki akşam saat 18.00’da Kardeşler Düğün Salonu’nda “Sevdalar Buluşması” programı düzenlendi.
 
BÜYÜKŞEHİRİN GETİRİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Büyük şehir olmanın getireceği avantajların değerlendirildiği toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Yerel Yönetimler Başkanı Şenel Çelikayar, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindır, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Karaağaç Belediye Eski Başkanı İsmet Şimşek, Kapaklı ve Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kocaeli’nin dünü ile bu gününü içeren sunumdan sonra konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Kapaklı’nın ilçe olmasıyla birlikte, belde ve köylerin, Kapaklı’ya bağlanmış olmasının büyük şehir olma yönünde birçok avantajı da beraberinde getireceğini ifade etti. Orhan “Başbakanımızın yoğun çalışmaları sonucunda Tekirdağ’ın büyük şehir olması, beraberinde Kapaklı’nın da ilçe olmasını sağlamıştır. Bu yasa sonucunda ülkemizde 11 belde ilçe statüsüne kavuşturulmuştur. Bunlardan 2 tanesi Tekirdağ’a nasip olmuştur. Karaağaç beldesi ile birlikte 5 köy de Kapaklı’ya bağlanmış oldu. Bu aşamaya gelmede, Milletvekilimiz Özlem Yemişçi, Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve emeği geçen diğer bürokrat arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
MUHALEFETİN YAPTIĞI DEDİKODU 
AK Parti’nin, büyük düşünen bir parti olduğunu, birlikte ele ele vererek çok daha fazla hizmet alabilmenin söz konusu olacağını ifade eden Orhan “Muhalefet, Büyükşehir yasası nedeni ile insanımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Değişik dedikodular üretiyorlar. Muhalefetin bu tür dedikoduları bizi yolumuzdan geri çeviremez. Biz ayrışmamaya, bir ve bütün olmaya özen göstermeliyiz. Üye çalışmalarımızı alabildiğince hızlı ve gerektiği sayılara ulaştırmak zorundayız. Gençlik kolları başkanlığının bu konuda yapmış olduğu çalışmalar teşkilatımız açısından memnuniyetle karşılanmaktadır. Bu konuda belirlemiş olduğu strateji nedeni ile İl Başkanımız Ahmet kambur’a vefa borcumuz olduğunu belirtmeliyim” diye konuştu. KAPAKLI’NIN İLÇE OLMASI
 
BAŞBAKANIN LÜTFU
Kapaklı’yı ilçe etmekle, Kapaklı insanına lütufta bulunan Başbakan Erdoğan’a, Kapaklı’nın Ak Parti tarafından alınarak müjde verilmesi gerektiğini ifade eden Orhan “Hedefimiz Kapaklı’da yüzde 55 oranında oy almaktır. Tekirdağ’da ise büyük şehri almak. Her üyemiz bu söylediklerimizi ilke kabul ederek çalışmak zorundadır. Sandıklar açıldığında Kapaklı’nın ilçe edilmesinde emek sarf etmiş olanlara bu müjdeyi vereceğiz” dedi.
 
3 Y’Yİ SAĞLADIK
Kapaklı’nın ilçe olmayı hak ettiğini, hak ettiği konuma da taşındığını ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi “İktidara geldiğimizden beri 3Y ile bir mücadele içerisinde olduk.  Öteden beri söylediğimiz şuydu. Ülkemizde yolsuzluk, yoksulluk ve yasak olmamalıdır. Yoğun mücadelemiz sonucunda bunu başardık. On yıl önce söylediklerimizi başardık. Hastanelere gittiğimizde verilen hizmetlerden memnun olduğunu ifade eden insanlarla karşılaşıyoruz. Sadece sağlık mı? Elbette ki hayır. Ulaşım, eğitim var. Biz hizmetimizin bittiğini değil yapılacak daha çok hizmetin olduğunu söylüyoruz” şeklinde konuştu.
 
TEKİRDAĞ’İ AK PARTİ İLE TAÇLANDIRMALIYIZ
Hiçbir zaman mevki ve koltuk peşinde olmadıklarını, amaçlarının halka hizmet olduğunu ifade eden Yemişçi “Biz halkımıza hizmette sınır tanımıyoruz. Tekirdağ’ı yerel seçimlerde AK Parti tacı ile taçlandırmalıyız. Bunu sağlamak için mücadele edeceğiz. 2014 yılında yapılacak olan seçimlerde bunu başaracağız. Bunu başarabilmek için, el ele gönül gönüle olmamız gerekir. Bütçe gelirleri arttıkça Tekirdağ’a gelecek hizmetler de o oranda artacaktır” dedi.
 
EN BÜYÜK HİZMETİ ALDIK
Kapaklı Teşkilatı tarafından gerçekleştiren toplantıda konuşan İl Yerel Yönetimler Başkanı Şenel Çelikayar da, Tekirdağ’a bu güne kadar yapılmış olan en büyük hizmetin, Tekirdağ’ın büyük şehir edilmesi olduğunu ifade Ederek “Biz teşkilat olarak hizmetten başka bir şey düşünmüyoruz. Kapaklı’nın ilçe olması ve bu gün burada ‘Sevdalılar Buluşması toplantısını’ gerçekleştirmiş olmanın sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bu Kapaklı için yeniden doğmak, modern bir şehir olmak manasına gelmektedir” ifadesini kullandı.
 
GÖREV SIRASI SİZDE
Büyükşehir olmanın getirilerinin değerlendirildiği toplantıda,  bir başka konuşmacı ise AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur oldu. Kambur, Büyükşehir yasasının Turgut Özal’la başlayıp kendileri ile devam ettiğini ifade ederek “Kocaeli 1993 yılında büyük şehir edilmişti. AK Parti hükümetinin çıkarmış olduğu bir yasa ile İl sınırları Belediye mücavir alanı olarak yasalaştırıldı. Bu yasayı hükümetimiz çıkarmış olmasaydı, Kocaeli bu derece gelişemezdi. Kapaklı’nın da içinde bulunduğu 11 yeni ilçe kurulmuştur. Ülke genelinde 11 ilçenin 2 sinin Tekirdağ’a verilmiş olması bir lütuftur. Başbakan Tekirdağ’ı Büyük şehir ederek kendi üzerine düşen görevi yapmıştır. Şimdi görev sırası bizdedir” dedi.

BİRİLERİ SAHİPLENİYOR
Büyükşehir yasası TBMM’ye gelmeden önce Yerel Yönetimler Başkanlığının düzenlemiş olduğu toplantıda, Büyük şehir yasası çıkarılacaksa Kapaklı’nın ilk sırada ilçe edilmesi gerektiğini ısrarla söylediklerini ifade eden Kambur “Çünkü Kapaklı, Türkiye’nin en büyük beldesiydi. Birçok ilden daha fazla nüfusa sahip bir yerleşim yeri. Genel Merkez bizim diretmemizi dikkate alarak böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır. Sonuçta Kapaklı hak ettiği konuma taşınmıştır. Kapaklı’nın ilçe olması yoğun çalışmalarımız sonucunda oluşmuştur. Şimdi bu sonucun partimizle alakası olmayan kişiler tarafında sahiplenilmesi yanlıştır” diye konuştu.
 
HIZLI GELİŞECEK
Tekirdağ’ın büyük şehir olmasıyla, gelirlerinin de artacağına değinen Kambur “Bundan sonra Tekirdağ çok daha hızlı bir şekilde gelişecektir. Toplanmış olan vergiden yüzde 6 pay, Tekirdağ’a kalacaktır. Bu ise 210 milyon TL eder. Tekirdağ bir de genel vergiden pay alacaktır. Yakın zamana kadar bütçe gelirlerinden  yüzde 2,5 pay alınmaktaydı. Yeni düzenleme ile bu pay oranı yüzde 4,5’e yükseltilmiştir. Bunun yansıması ise 400 milyon TL’dir. Bu rakamlar bile Tekirdağ’ın başlı başına gelişip modern şehir olmasına yetecektir” dedi.
 
SU 50 KURUŞA SATILACAK
Kapaklı’da su fiyatının 4 lira olduğunu, diğer ilçelerde ise fiyatların 3 lira olduğunu ifade eden Kambur “Büyük şehir olduktan sonra su fiyatlarının düzenlenmesi Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yapılacaktır.  Tek elden düzenlenen fiyatlar her ilçede aynı olup,  çok cüzi fiyatlarla halka sunulmaktadır.  Bu gün suya 4 lira ödüyorsunuz. Büyük şehir hizmete geçtiğinde, suya sadece 50 kuruş civarında bir para ödeyeceksiniz” şeklinde konuştu.
 
5 YIL HARÇ YOK
Köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasıyla mahalle konumuna dönüşen köylerde de, ne ad altında olursa olsun, 5 yıl süre ile hiçbir harç alınmayacağını söyleyen Kambur “Muhalefet sadece kafa karıştırmaya çalışmaktadır. Köylerimizde oturan insanımızdan 5 yıl boyunca herhangi bir vergi ya da harç alınmayacaktır. Konut yapmak isteyenler de ücretsiz olarak bulundukları yerin mimarisine uygun projelere bir kuruş para ödemeden sahip olabilecekler.  Kısacası büyük şehir beraberinde birçok avantajı insanımıza sunmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Asim YAVUZ