“Edirne savaşın tüm saflarını yaşadı”

Balkan Savaşları süresince göstermiş olduğu savunma ile tarihe geçen Edirne’de “Balkan Savaşları ve Edirne” konulu uluslararası sempozyum düzenlendi.

GÜNDEM 18.02.2013 14:17:00 0
“Edirne savaşın tüm saflarını yaşadı”
DÜNYA SAVAŞI’NIN PROVASI
Önceki gün saat 14.00’da düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, Balkan coğrafyasının siyasi haritasını büyük ölçüde değiştiren Balkan Savaşları'nın bazı tarihçiler tarafından I. Dünya Savaşı'nın provası olarak kabul edildiğini belirterek “100 Yıl önce Edirne savaşın tüm safhalarını yaşamıştır”  dedi.
 
15 BİLİM İNSANI BİLDİRİ SUNDU
Üç oturumda gerçekleşen sempozyuma çeşitli üniversitelerden katılan 15 bilim insanının sunduğu  bildiriler katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.
 
FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Balkan Savaşları’nın 100.Yılında fotoğraf sergisi de açıldı. Balkan Savaşlarının en acı öykülerine tanıklık eden Edirne’de savaşın 100.Yılı nedeniyle düzenlenen  “Balkan Savaşları ve Edirne” konulu fotoğraf sergisi Deveci Han Kültür Merkezinde açıldı. Açılışı yoğun ilgi gören ve Faruk Yöndem’in derlediği 40 fotoğrafın yer aldığı sergi meraklılarınca 28 Şubat’a kadar görülebilecek.
 
Marmara Haber Merkezi