Olin Edirne şeytanın bacağını kırdı

Son dakikalarda kaybettiği maçlarla galibiyete hasret kalan Olin Edirne Basketbol takımı Hacettepe deplasmanında şeytanın bacağını kırdı ve taraftarın yüzünü güldürdü. Ligde alt sıraları yak?

SPOR 17.02.2013 18:21:00 0
Olin Edirne şeytanın bacağını kırdı
Artsiom Parakhouski 12 sayı, 12 ribaund ile double-double yaparken, Christos Tapoutos 19, Filip Videnov ise 16 sayı üretti.
 
İLK DEVREYİ ÖNDE TAMAMLADI
Mücadeleye Hacettepe Üniversitesi dışarıdan ve içerden bulduğu basketlerle başlarken konuk takım da Filip Videnov ile skor buldu. İlk periyodu Olin Edirne 19-20 önde tamamladı. Hüseyin Beşok ile ikinci periyoda skor avantajını ele geçirerek başlayan Ankara temsilcisi, rakibinin üç sayı çizgisinin gerisinden Christos Tapoutos ile bulduğu sayılara pota altında etkili olarak cevap verdi.Mustafa Baygül’ün sayılarıyla ev sahibi takım ilk yarıyı 38-32 üstün kapattı. Üçüncü periyodaRicardo Marsh ile farkı 13 sayıya çıkartarak başlayan Hacettepe Üniversitesi, savunmasında açıklar verince Edirne temsilcisi bulduğu 3 sayılık basketlerle farkı 5 sayıya indirdi (45-40). 
 
ÖNEMLİ GALİBİYET ALDI
Mehmet Yağmur ve Alan Voskuil ile rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren Olin Edirne son periyoda 52-55 önde girdi. Maçın final periyodunda Michael Glover-Hüseyin Beşok ikilisi ile skor bulan Ankara temsilcisi, Artsiom Parakhouski ve Bekir Yarangüme’nin sayılarına karşılık veremedi. Maçtan Mehmet Yağmur’un sayılarıyla Olin Edirne 62-70 galip ayrıldı.
 
“MUTLUYUZ”
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Olin Edirne Antrenörü Gökhan Taştimur  “Bizim Eylül ayından beri kadro olarak en iyi çıktığımız maçtı ve önemli bir galibiyet aldık. Bundan sonra bizim için lig yeni başlıyor ve toparlanıp daha iyi sonuçlara imza atacağız” diye konuştu. Karşılaşmayı kaybederek üzgün olduklarını ifade eden Hacettepe Üniversitesi Antrenörü Alp Bayramoğlu “Çok kritik bir maçtı ve kendi evimizde kazanmamız gerekiyordu. Malesefe başaramadık ve sonuç sizi üzdü. Mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir şey bitmedi. Clay Tucker'ın lisansı ile ilgili yazı bu maça yetişmediği için onu da oynatamadık ama gelecek maçlarda takımdaki yerini alacak” dedi.