Seçimi CHP ve AK Parti belirleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı, Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Basın ve yerel siyasete dair değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette konuşan İl Genel meclis Üyesi Zeki Gürcün Marm

GÜNDEM 17.02.2013 13:29:00 0
Seçimi CHP ve AK Parti belirleyecek
CHP Kapaklı Teşkilatı üyeleri,  Marmara Haber Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarete CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, İl Genel Meclis Üyeleri Zeki Gürcün ve Sami İkizler, CHP’li Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörük ve CHP Kapaklı Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Güler katıldı. CHP teşkilatı üyelerini Gazeteci Şaban Kardeş karşıladı. Ziyarette yerel gündeme dair konular görüşüldü.
 
VAR OLAN İHTİYACI KARŞILADI
Kapaklı’nın ilçe olması, Kapaklı’da basın ve yerel siyasete dair değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette konuşan CHP İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, Marmara Haber Gazetesi’nin,  diğer gazetelerden farklı olarak bölgeye hitap etmesi nedeni ile Kapaklı’da aranan bir gazete konumda bulunduğunu ifade ederek “Hızlı habercilik anlayışının her olayda okuyucuya yansıması, Kapaklı Halkı açısından büyük bir avantaj. Kapaklı’nın bölgeye hakim bir gazeteye ihtiyacı vardı. Marmara Haber Gazetesi öteden beri var olan bu ihtiyacı karşılamıştır” ifadelerini kullandı.
 
HAK ETTİĞİ YERE TAŞINDI
CHP Kapaklı Teşkilatının ziyaretinde konuşan Gazeteci Şaban Kardeş de, gazetecilik adına özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bundan 12 yıl evvel günlük gazete çıkaracağımı söylediğimde birçok insan bana manalı şekilde bakmıştı. O günün şartlarında bu imkânsız gibi görünmekteydi. Gerçekten de zordu. Bu zorlukları aşarak günlük yayın yapan Çerkezköy Haber Gazetesi’ni yayın hayatına sokmuştuk. Bugün ise Marmara Haber’i yayın hayatına sokmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgeye hitap etmesini amaçlamıştım. Büyük emekler karşılığında okuyucuya ulaştırdığımız Marmara Haber’in, Kapaklı insanı tarafından hak ettiği yere taşınmış olduğunu görüyoruz” dedi.
 
TARAFSIZ VE İLKELİ HABERCİLİK
Kapaklı’da gazete ve gazetecilik adına oluşturulmuş kirli bir imaj olduğunu dile getiren Kardeş “Gazetecilik adına Kapaklı’da oluşturulmuş imajdan rahatsızız. Bu rahatsızlığımızı, yapmış olduğumuz gerçek gazetecilikle yıkmaya çalışıyoruz. Haberin ve habercinin para ile bir alakası olmamalıdır. Biz doğru, tarafsız, ilkeli habercilik anlayışımızla okuyucuya ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
BİR BOŞLUK DOLDURULDU
Ziyarette konuşan İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler de Marmara Haber Gazetesi’nin, Kapaklı Halkı ile özdeşleştiğini ifade ederek “Haber ve haberciliğin ilkesi olmalıdır. Marmara Haber Gazetesi’nin, insanımızın doğru haber ve tarafsız haber okuması adına büyük bir boşluğu doldurduğunu görüyoruz” dedi.
 
KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELİ ATILACAK
İl geneline dair çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün eğitime yönelik çalışmaların yoğunlukta olduğunu, Çerkezköy’ün de bu çalışmalardan nasibini alacağını ifade ederek “Fevzipaşa İlköğretim Okulunun ihalesi mart ayında yapılacak. Eğitim alanında Vali Ali Yerlikaya’nın özverili olması, eğitim ve öğretimin önündeki engelleri aşmamız bakımından önemli. Kültür Merkezi için bütçemizde 1 trilyon paramız var. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yer konusunda gerekli çalışmaları yaptı. Yaklaşık 6 dönümlük yer Kültür Merkezine tahsis edildi. Yakın zamanda temel atma töreni gerçekleşecek” şeklinde konuştu.
 
CHP VE AK PARTİ KADERİ BELİRYECEK
Yerel seçimlere dair yorumların da yapıldığı sohbette konuşan,  CHP Kapaklı Teşkilatı Başkanı Kenan Seçkin, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın AK Parti’ye geçmesinin muhtemel olduğunu, yapılacak yerel seçimlerde Kapaklı’nın kaderini CHP ile AK Parti’nin belirleyeceğini söyledi. Seçkin “Kapaklı’nın ilçe olması bir lütuf değildir. Aslında Kapaklı bundan 5 yıl evvel ilçe olmalıydı. Beş yıl önce İlçe olsaydı, bu günkü çarpık yapılaşma meydana çıkmamış olacaktı. Biz beş yıl evvel Kapaklı’nın ilçe olmasını istediğimizde AK Parti bizim bu fikrimize karşı çıkmıştı. Oysaki Kapaklı İlçe olduğunda, tabelasını ilk olarak AK Parti Teşkilatı değiştirmiştir. Seçimlerde CHP’nin avantajı diğer partiler oranla daha çok. CHP ve AK Parti Kapaklı’da seçimi belirleyecek partilerdir” dedi.  
 
Haber / Asim YAVUZ