Hırsızlık yapan çocuğun ailesine yapılan vakıf yardımı kesiliyor

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Vali Hasan Duruer'in talimatıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Roman ailelere yapılan maddi yardımın, çocukları hırsızlık yapması halinde kes

GÜNDEM 14.02.2013 17:13:00 0
Hırsızlık yapan çocuğun ailesine yapılan vakıf yardımı kesiliyor
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, makamında basın toplantısı düzenleyerek son günlerde kentte işlenen suçlarla ilgili bilgiler verdi. Edirne'de göreve başladığı ilk günden itibaren faili meçhul cinayetlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ceylan, “Bu çalışmaların sonucunda 2005 yılında kaybolan Ebru Koç ve 2007 yılında öldürülen Davut Bozkurt olaylarını aydınlattık” dedi.
 
GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ
Kentteki yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili de konuşan Ceylan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek alan ailelerin çocukları hırsızlık yaptığında yardımların kesildiğini belirterek “Açıktan hırsızlık dediğimiz Roman vatandaşlarımızın çocuklarının yaptığı hırsızlıklar var. Bu tür hırsızlıklar, balkondan bir şeyler almak ya da eve girerek günü birlik günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek parayı temin etmek şeklinde oluyor. Hırsızlık yapan çocukların ailelerini tespit ettik. Bunlar aynı zamanda fondan yardım da alıyorlar. Bunların hepsini Edirne Valisi Hasan Duruer, organizesinde aileleri valiliğe getirdik. Bu etkili oldu. Çünkü maaş gibi paraları kesilecek. Bu nedenle bu olaylar düştü. Hırsızlık olaylarına karışan yaklaşık 50 ailenin çocuğu var. Gerekli tedbirleri alıyoruz” diye konuştu.
 
ÖZEL HAREKAT TİMİ KURACAK
Edirne'de aniden gelişen olaylara müdahale konusunda yetişmiş bir ekip kurulacağını belirten Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, “Edirne'de çok sayıda olmasa bile cinnet geçirenler oluyor. Ruhsatlı ruhsatız silah temin edip ailesini rehin alanlar, intihara kalkışanlar oluyor. Bunlarla müdahale edecek timimiz yok. Tekirdağ'da var, Kırklareli'nde var Edirne'de yok. 284 kilometre sınırımız var. Yasadışı geçişlerin olduğu noktadayız. Neden kapatılmış bilmiyorum. Ben tekrar burada 22 kişilik Özel Harekat Timi oluşturulmasını talep ettim. Bu tür olaylara müdahale edebilecek profesyonel bir tim olmalı. Diğer türlü herkes polis olarak olay yerine gidiyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor. O yüzden uzman ekip şart” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi